Valmistusohje

3 keltuaista
vajaa 1 dl sokeria
puolen sitruunan raastettu kuori
1 sitruunan mehu
3 liivatelehteä
2 rkl vettä
3 valkuaista

koristeluun:
carambolan viipaleita tai marjoja
kermavaahtoa
sitruunamelissan lehtiä

  1. Pese sitruuna hyvin ja raasta keltaista kuorta. Leikkaa sitruuna kahtia ja purista mehu tarkoin.
  2. Erota keltuaiset ja valkuaiset. Lisää sokeri keltuaisiin ja vatkaa hyväksi vaahdoksi. Lisää raastettu kuori ja sitruunamehu vähän kerrallaan. Vatkaa myös valkuaiset erittäin kovaksi vaahdoksi.
  3. Anna liivatelehtien liota kylmässä vedessä 5-10 minuuttia. Purista pehmeistä lehdistä vesi pois ja liuota liivatteet pariin ruokalusikalliseen kiehuvaa vettä. Sekoita liivateliuos keltuaisvaahtoon ja vatkaa voimakkaasti niin kauan, että seos jäähtyy. Lisää sitten varovasti valkuaiset ja lusikoi vaahtoseos jälkiruokamaljoihin tai kulhoon. Anna hyytyä jääkaapissa.
  4. Koristele jälkiruoka carambolan viipaleilla tai kokonaisilla marjoilla, kermavaahtonokareilla ja sitruunamelissan lehdillä.

Ainesosat

  • 62 g
    Kananmunan keltuainen, 34% kananmunan massasta
  • 3/4 dl
    Sokeri
  • 1/6 dl
    Sitruunamehu
  • 1 tl
    Sitruunankuori
  • 6 g
    Liivate
  • 2 rkl
    Vesi, vesijohtovesi
  • 10 g
    Minttu, tuore
  • 120 g
    Kananmunan valkuainen, 66% kananmunan massasta
  • 2 dl
    Marja, keskiarvo
  • 1 dl
    Kermavaahto, sokeroitu, kotitekoinen
  • 20 lehtiä
    Minttu, tuore

Reseptin ravintosisältö

Energia 182 kcal/annos
  • C-vitamiini 14.7 mg
  • Rauta 1.5 mg
  • Kalsium 49 mg
  • Natrium 54.7 mg
  • Kuitu, kokonais- 1.2 g
  • Sokerit 18.9 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 21.5 g
  • Proteiini 7.2 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 3.7 g
  • Rasva 8.1 g
Jaa sivu