Sokerikakku

10 annosta

Valmistusohje

1 lasillinen kananmunia
1 lasillinen sokeria
1 lasillinen karkeita vehnäjauhoja
(1 tl leivinjauhetta)

Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Vaahto on valmista, kun voit piirtää kahdeksikon vaahdon pintaan vatkaimesta valuvalla taikinalla. Sekoita jauhot (ja leivinjauhe) siivilän läpi varovasti vaahtoon.
Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun joko tasapohjaiseen tai rengasvuokaan. Paista 175-asteisessa uunissa noin 30 minuutti. Kokeile kakun kypsyyttä tikulla. Kun taikinaa ei tartu tikkuun, kakku on kypsä.
Tasapohjaisessa paistettu kakku sopii hyvin täytekakun pohjaksi.

Vinkkejä:
Voit korvata jauhoista puolet perunajauhoilla tai ¼ ruiskorppujauhoilla.
Tarjoa kakun kanssa kermavaahtoa ja tuoreita marjoja.

  • Energia 105 kcal/annos
  • Rauta 0.7 mg
  • Kalsium 63.3 mg
  • Natrium 71.7 mg
  • Kuitu, kokonais- 0.3 g
  • Sokerit 12.1 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 21.4 g
  • Proteiini 2.4 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.3 g
  • Rasva 1 g