Spagettikurpitsa ja linssibolognese

4 annosta

Valmistusohje

600 g spagettikurpitsaa

Kastike:
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 rkl rypsiöljyä 
1 rkl tomaattipyreetä
1 prk (400 g) tomaattimurskaa 
3 dl vettä
2 dl belugalinssejä(keittämättömiä)
1 kasvisliemikuutio 
1 rkl balsamiviinietikkaa
1 tl kuivattua timjamia
mustapippuria myllystä

Tarjoiluun:
Raastettua parmesaania
Tuoreita yrttejä kuten persiljaa tai timjamia

  1. Halkaise kurpitsa, kaiva siemenet pois esimerkiksi lusikalla. Paahda kurpitsaa uunin keskiosassa 200 asteessa n. 1 h tai kunnes kypsää. 
  2. Kurpitsan kypsyessä valmista kastike: Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota sipuleita öljyssä isolla pannulla tai kattilassa. Lisää tomaattipyree ja jatka paistamista parisen minuuttia koko ajan sekoittaen. Laita sekaan kaikki loput ainekset ja hauduta keskilämmöllä kurpitsan kypsymisen ajan kannen alla. 
  3. Riivi kypsä kurpitsan liha haarukalla spagettimaisen irtonaiseksi kuoren sisään. Lusikoi kastiketta päälle. 
  4. Viimeistele halutessasi parmesaaniraasteella ja tuoreilla yrteillä.

Testattu Marttakeittiössä.

Hiilijalanjälki / annos

iilijalanjälki / annos
1.07 kg CO2 ekv

Ravintosisältö / annos

  • Energia 345 kcal
  • Rasva 11.8 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 4.5 g
  • Proteiini 18.6 g
  • Hiilihydraatti, imeytyvä 39.5 g
  • Sokerit 11 g
  • Kuitu, kokonais- 6.5 g
  • Natrium 529.2 mg
  • Kalsium 265.6 mg
  • Rauta 5.9 mg
  • C-vitamiini 22.1 mg