Spagettikurpitsalisuke

4 annosta

Valmistusohje

1 spagettikurpitsa
2 rkl oliiviöljyä
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria
noin 2 dl raastettua parmesaania
1 dl silputtua persiljaa

  1. Halkaise kurpitsa, kaiva siemenet pois esimerkiksi lusikalla.
  2. Aseta puolikkaat leikkuupinta alaspäin leivinpaperilla vuoratulle pellille. Paahda kurpitsaa uunin keskiosassa 200 asteessa n. 1 h tai kunnes kypsää.
  3. Anna kurpitsan jäähtyä hetki ja kaavi sen sisus haarukalla, se irtoaa ohuina spagettimaisina suikaleina.
  4. Silppua persilja hienoksi.
  5. Siirrä suikaleet kulhoon ja mausta oliiviöljyllä, suolalla, mustapippurilla, parmesaaniraasteella ja persiljasilpulla. Sekoita spagettikurpitsan maltoa varovasti, ettei rakenne hajoa.
  6. Sekoita kevyesti ja tarjoa lämpimänä esimerkiksi kalan, kanan tai kasvisruokien lisukkeena.

Testattu Marttakeittiössä.

Hiilijalanjälki / annos

iilijalanjälki / annos
0.84 kg CO2 ekv

Ravintosisältö / annos

  • Energia 206 kcal
  • Rasva 13.3 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 4.4 g
  • Proteiini 7.6 g
  • Hiilihydraatti, imeytyvä 16.6 g
  • Sokerit 5.1 g
  • Kuitu, kokonais- 3.2 g
  • Natrium 1004.4 mg
  • Kalsium 234.9 mg
  • Rauta 1.2 mg
  • C-vitamiini 15.4 mg