Spagettikurpitsalisuke
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2025/10/marttaliitto_spagettikurpitsalisuke_vaaka_h2.jpg
Spagettikurpitsalisuke
-
Avainsanat:
- Kasvikset
- Sadonkorjuu
- Syksy
Valmistusohje
1 spagettikurpitsa
2 rkl oliiviöljyä
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria
noin 2 dl raastettua parmesaania
1 dl silputtua persiljaa
- Halkaise kurpitsa, kaiva siemenet pois esimerkiksi lusikalla.
- Aseta puolikkaat leikkuupinta alaspäin leivinpaperilla vuoratulle pellille. Paahda kurpitsaa uunin keskiosassa 200 asteessa n. 1 h tai kunnes kypsää.
- Anna kurpitsan jäähtyä hetki ja kaavi sen sisus haarukalla, se irtoaa ohuina spagettimaisina suikaleina.
- Silppua persilja hienoksi.
- Siirrä suikaleet kulhoon ja mausta oliiviöljyllä, suolalla, mustapippurilla, parmesaaniraasteella ja persiljasilpulla. Sekoita spagettikurpitsan maltoa varovasti, ettei rakenne hajoa.
- Sekoita kevyesti ja tarjoa lämpimänä esimerkiksi kalan, kanan tai kasvisruokien lisukkeena.
Testattu Marttakeittiössä.
Hiilijalanjälki / annos
0.84 kg CO2 ekv
Ravintosisältö / annos
- Energia 206 kcal
- Rasva 13.3 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 4.4 g
- Proteiini 7.6 g
- Hiilihydraatti, imeytyvä 16.6 g
- Sokerit 5.1 g
- Kuitu, kokonais- 3.2 g
- Natrium 1004.4 mg
- Kalsium 234.9 mg
- Rauta 1.2 mg
- C-vitamiini 15.4 mg
Pääraaka-aineet
-
0.85 cupJuustoa, parmesan, raastettu
-
1 tlMustapippuri
-
1 tlSuola, pöytäsuola
-
2 rklOliiviöljy
-
0.42 cup choppedPersilja, tuore
-
800 gSpagettikurpitsa (keitetyt, ilman suolaa)