Spelttihodarit termosnakeilla
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2021/05/MARTAT_Retki_evashodarit_vaaka_H.jpg
Spelttihodarit termosnakeilla
-
Avainsanat:
- Junnukokki
- Kananmunaton
- Kesä
- Kevät
- Liha
- Maidoton
Valmistusohje
Hodarisämpylät
2,5 dl vettä
35 g tuorehiivaa
0,5 dl öljyä
0,5 tl sokeria
1 tl suolaa
5,5 dl puolikarkeita spelttijauhoja
1 rkl siirappia
2 rkl vettä
- Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää öljy, sokeri ja suola kulhoon. Alusta jauhot vähitellen taikinaan. Vaivaa taikinaa huolellisesti joko käsin tai yleiskoneella. Anna taikinan kohota liinan alla vedottomassa paikassa puolisen tuntia.
- Jaa taikina kymmeneen osaan ja muotoile sämpylät pitkulaisiksi jauhotetulla pöydällä. Nosta sämpylät leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Kohota sämpylöitä noin 20 minuuttia liinalla peitettynä.
- Voitele sämpylät siirappivesiseoksella. Paista sämpylöitä uunissa 225 asteessa noin 10 minuuttia.
Nakit termoksessa
liha- tai kasvisnakkeja
vettä
- Laita nakit ruokatermokseen ja kaada päälle kiehuva vesi. Kierrä pullo kiinni ja pakkaa mukaan.
Marinoitu punasipuli
2 kpl punasipulia
1 dl rypsiöljyä
1 dl punaviinietikkaa
0,75 dl sokeria
0,5 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria
- Kuori punasipulit ja leikkaa ne ohuiksi renkaiksi. Sekoita muut ainekset keskenään.
- Sekoita sipulit ja marinadit kannellisessa kulhossa ja siirrä jääkaappiin marinoitumaan. Marinoi muutaman tunnin ajan tai seuraavaan päivään.
Lisäksi hodareiden väliin sinappia, ketsuppia, majoneesia, tomaattiviipaleita.
Testattu Marttakeittiössä
Hiilijalanjälki / annos
0.28 kg CO2 ekv
Ravintosisältö / annos
- Energia 313 kcal
- Rasva 16.8 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 1.3 g
- Proteiini 6.8 g
- Hiilihydraatti erotuksena 36.3 g
- Sokerit 8.4 g
- Kuitu, kokonais- 3.9 g
- Natrium 481.7 mg
- Kalsium 14.4 mg
- Rauta 2.2 mg
- C-vitamiini 0.1 mg
Pääraaka-aineet
-
50 gRypsiöljy
-
3 gSuola, pöytäsuola
-
60 gSokeri
-
100 gPunaviinietikka
-
100 gRypsiöljy
-
100 gPunasipulia
-
200 gNakki, kevyt kalkkunanakki, atria
-
1 rklSiirappi
-
380 gJauho, grahamjauho
-
1 tlSuola, pöytäsuola
-
0.5 tlSokeri