Valmistusohje

Hodarisämpylät
2,5 dl vettä
35 g tuorehiivaa
25 g leivontamargariinia
1 tl sokeria
0,75 tl suolaa
5,5 dl puolikarkeita spelttijauhoja
3 rkl siirappia
1 rkl vettä

  1. Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää sulatettu margariini, sokeri ja suola kulhoon. Alusta jauhot vähitellen taikinaan. Vaivaa taikinaa huolellisesti joko käsin tai yleiskoneella. Anna taikinan kohota liinan alla vedottomassa paikassa puolisen tuntia.
  2. Jaa taikina kymmeneen osaan ja muotoile sämpylät pitkulaisiksi jauhotetulla pöydällä. Nosta sämpylät leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Kohota sämpylöitä noin 20 minuuttia liinalla peitettynä.
  3. Voitele sämpylät siirappivesiseoksella. Paista sämpylöitä uunissa 225 asteessa noin 10 minuuttia.

Nakit termoksessa
liha- tai kasvisnakkeja
vettä

Laita nakit ruokatermokseen ja kaada päälle kiehuva vesi. Kierrä pullo kiinni ja pakkaa mukaan.

Marinoitu punasipuli
2 kpl punasipulia
1 dl rypsiöljyä
1 dl punaviinietikkaa
0,75 dl sokeria
0,5 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria

  1. Kuori punasipulit ja leikkaa ne ohuiksi renkaiksi. Sekoita muut ainekset keskenään.
  2. Sekoita sipulit ja marinadit kannellisessa kulhossa ja siirrä jääkaappiin marinoitumaan. Marinoi muutaman tunnin ajan tai seuraavaan päivään.

Lisäksi hodareiden väliin sinappia, ketsuppia, majoneesia, tomaattiviipaleita.

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

Energia 290 kcal/annos
Hiilijalanjälki
1 kg CO2 ekv
  • C-vitamiini 0.1 mg
  • Rauta 2.2 mg
  • Kalsium 16.2 mg
  • Natrium 414.1 mg
  • Kuitu, kokonais- 3.9 g
  • Sokerit 10.2 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 38.2 g
  • Proteiini 6.8 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 1.4 g
  • Rasva 13.3 g