Spelttihodarit termosnakeilla

10 annosta

Valmistusohje

Hodarisämpylät
2,5 dl vettä
35 g tuorehiivaa
0,5 dl öljyä
0,5 tl sokeria
1 tl suolaa
5,5 dl puolikarkeita spelttijauhoja
1 rkl siirappia
2 rkl vettä

  1. Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää öljy, sokeri ja suola kulhoon. Alusta jauhot vähitellen taikinaan. Vaivaa taikinaa huolellisesti joko käsin tai yleiskoneella. Anna taikinan kohota liinan alla vedottomassa paikassa puolisen tuntia.
  2. Jaa taikina kymmeneen osaan ja muotoile sämpylät pitkulaisiksi jauhotetulla pöydällä. Nosta sämpylät leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Kohota sämpylöitä noin 20 minuuttia liinalla peitettynä.
  3. Voitele sämpylät siirappivesiseoksella. Paista sämpylöitä uunissa 225 asteessa noin 10 minuuttia.

Nakit termoksessa
liha- tai kasvisnakkeja
vettä

  1. Laita nakit ruokatermokseen ja kaada päälle kiehuva vesi. Kierrä pullo kiinni ja pakkaa mukaan.

Marinoitu punasipuli
2 kpl punasipulia
1 dl rypsiöljyä
1 dl punaviinietikkaa
0,75 dl sokeria
0,5 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria

  1. Kuori punasipulit ja leikkaa ne ohuiksi renkaiksi. Sekoita muut ainekset keskenään.
  2. Sekoita sipulit ja marinadit kannellisessa kulhossa ja siirrä jääkaappiin marinoitumaan. Marinoi muutaman tunnin ajan tai seuraavaan päivään.

Lisäksi hodareiden väliin sinappia, ketsuppia, majoneesia, tomaattiviipaleita.

Testattu Marttakeittiössä

u003ch4u003eTämä resepti löytyy myös Martat-sovelluksesta! u003ca href=u0022https://www.martat.fi/sovellus/u0022u003eLataa se sovelluskaupasta! u003c/au003eu003c/h4u003e

Hiilijalanjälki
0.28 kg CO2 ekv
  • Energia 313 kcal/annos
  • Rasva 16.8 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 1.3 g
  • Proteiini 6.8 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 36.3 g
  • Sokerit 8.4 g
  • Kuitu, kokonais- 3.9 g
  • Natrium 481.7 mg
  • Kalsium 14.4 mg
  • Rauta 2.2 mg
  • C-vitamiini 0.1 mg