Stavangerin kalakeitto

Tämä ohje on peräisin Stavangerin edustalta Norjasta. Ravintolan keittiömestarin mukaan: Ruoasta on paras pitää, tai muuten saa uida takaisin Stavangeriin.’ Kukaan ravintolan vieraista ei joutunut uimaan, sillä keitto maistui taivaalliselta!

G
4 annosta

Valmistusohje

400 g tuoretta kalafileetä kuutioina (esim. seitiä, puna-ahventa, turskaa) 
7 dl vahvaa kalalientä 
6 perunaa kuutioina 
1 porkkana kuutioina 
1 hienonnettu keltasipuli 
10 kokonaista valkopippuria 
3 dl maitoa tai kermaa 
n. 0,5 rkl Maizenaa suurustamiseen 
nippu tilliä hienonnettuna 

  1. Mittaa kalaliemi kattilaan. Lisää kuutioidut perunat ja porkkanat, hienonnettu sipuli sekä valkopippurit.
  2. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia.
  3. Lisää kalakuutiot ja hauduta kypsäksi.
  4. Sekoita Maizena kylmään maitoon tai kermaan ja kaada kiehuvaan keittoon ohuena nauhana, varovasti hämmentäen.
  5. Hauduta vielä pari minuuttia, kunnes keitto on saostunut. Lisää hienonnettu tilli.
  6. Tarjoa keitto ruis- tai näkkileivän kanssa. 
Hiilijalanjälki
1.13 kg CO2 ekv
  • Energia 214 kcal/annos
  • Rasva 3.7 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 1.1 g
  • Proteiini 21.8 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 26.2 g
  • Sokerit 6.5 g
  • Kuitu, kokonais- 2.5 g
  • Natrium 367.2 mg
  • Kalsium 247.7 mg
  • Rauta 1.4 mg
  • C-vitamiini 16.2 mg