Suikalelihakastike 10:lle
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2017/07/lihakastike2.jpg
-
Avainsanat:
- Dipit ja marinadit
- Kastikkeet
- Liha- ja makkararuoat
- Munaton
Valmistusohje
10 hengelle
2 rkl margariinia tai öljyä
n. 1 kg lihasuikaleita
2 sipulia
5 dl vettä
1–2 rkl soijakastiketta
2–3 rkl tomaattipyreetä
2–3 tl yrttisuolaa
1 tl mustapippuria
Suurus:
2 dl vettä
2 dl kermaa
¾ dl vehnäjauhoja
1. Ruskista lihasuikaleet ja hienonnetut sipulit rasvassa.
2. Lisää vesi ja mausteet ja hauduta liha kypsäksi. Naudanliha vaatii pidemmän haudutusajan kuin broileri tai sianliha.
3. Sekoita suuruksen aineet ja lisää ne koko ajan sekoittaen.
4. Kypsennä jauhoja 5 minuuttia.
5. Maista kastiketta ja tarjoa se kuumana keitettyjen perunoiden kanssa.
Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki
- C-vitamiini 2.8 mg
- Rauta 1.2 mg
- Kalsium 21.5 mg
- Natrium 581.9 mg
- Kuitu, kokonais- 0.4 g
- Sokerit 1.1 g
- Hiilihydraatti erotuksena 5.6 g
- Proteiini 19.3 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 6.3 g
- Rasva 19.1 g
Ainesosat
-
2 rklRypsiöljy
-
1000 gSianliha, keskiarvo
-
2 keskikokoinen annos (60.0 g)Sipuli
-
5 dlVesi, vesijohtovesi
-
1 1/2 rklMaustekastike, soijakastike
-
1/2 dlTomaattisose, tomaattipyree
-
2 1/2 tlAromisuola/yrttisuola suolapitoisuus 71 %
-
1 tlMustapippuri
-
2 dlVesi, vesijohtovesi
-
3/4 dlJauho, vehnäjauho, puolikarkea
Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus