Ainesosat

  • 2 rkl
    Rypsiöljy
  • 1000 g
    Sianliha, keskiarvo
  • 2 keskikokoinen annos (60.0 g)
    Sipuli
  • 5 dl
    Vesi, vesijohtovesi
  • 1 1/2 rkl
    Maustekastike, soijakastike
  • 1/2 dl
    Tomaattisose, tomaattipyree
  • 2 1/2 tl
    Aromisuola/yrttisuola suolapitoisuus 71 %
  • 1 tl
    Mustapippuri
  • 2 dl
    Vesi, vesijohtovesi
  • 3/4 dl
    Jauho, vehnäjauho, puolikarkea

Reseptin ravintosisältö

Energia 267 kcal/annos
  • C-vitamiini 2.8 mg
  • Rauta 1.2 mg
  • Kalsium 21.5 mg
  • Natrium 581.9 mg
  • Kuitu, kokonais- 0.4 g
  • Sokerit 1.1 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 5.6 g
  • Proteiini 19.3 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 6.3 g
  • Rasva 19.1 g

Valmistusohje

10 hengelle

2 rkl margariinia tai öljyä
n. 1 kg lihasuikaleita
2 sipulia
5 dl vettä
1–2 rkl soijakastiketta
2–3 rkl tomaattipyreetä
2–3 tl yrttisuolaa
1 tl mustapippuria

Suurus:
2 dl vettä
2 dl kermaa
¾ dl vehnäjauhoja

1. Ruskista lihasuikaleet ja hienonnetut sipulit rasvassa.
2. Lisää vesi ja mausteet ja hauduta liha kypsäksi. Naudanliha vaatii pidemmän haudutusajan kuin broileri tai sianliha.
3. Sekoita suuruksen aineet ja lisää ne koko ajan sekoittaen.
4. Kypsennä jauhoja 5 minuuttia.
5. Maista kastiketta ja tarjoa se kuumana keitettyjen perunoiden kanssa.

Jaa sivu