Suklaa-banaanit
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2023/02/tulikivi_martat-2022-print-10-1.jpg
Suklaa-banaanit
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Gluteeniton
- Jälkiruoat
- Kananmunaton
Valmistusohje
4 banaania
16 palaa maitosuklaata
- Halkaise banaani varovasti pituussuunnassa rikkomatta kuorta.
- Sujauta banaanin viiltoon haluamaasi suklaata noin 4 palaa.
- Asettele banaani parilalle, ei liian kuumaan paikkaan mutta niin, että suklaa sulaa ja banaani pehmenee. Varo polttamasta kuorta!
- Kun suklaa on sulanut sopivasti, ota banaani pois takasta ja nauti kuumasta herkusta suoraan kuoresta lusikoimalla.
Katso ohjevideolta lisää vinkkejä suklaa-banaanin valmistukseen.
Testattu Marttakeittiössä
0.41 kg CO2 ekv
- Energia 243 kcal/annos
- Rasva 8.8 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 4.3 g
- Proteiini 3.9 g
- Hiilihydraatti erotuksena 39.7 g
- Sokerit 29.4 g
- Kuitu, kokonais- 2.5 g
- Natrium 25.4 mg
- Kalsium 108.8 mg
- Rauta 1.1 mg
- C-vitamiini 12.5 mg
Pääraaka-aineet
-
1 keskikokoinen annos (100.0 g)Suklaa, maitosuklaa
-
4 kplBanaani, kuorittu