Suklaahippukeksit
		https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2017/05/Suklaahippukeksit-Suklaamurukeksit.jpg
		
		Suklaahippukeksit
- 
				
					Avainsanat:
				
														
- Makea leivonta
Valmistusohje
n. 60 kpl
200 g margariinia
2½ dl fariinisokeria
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 munaa
4─5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinsoodaa
¼ tl suolaa
1 levy taloussuklaata
- Mittaa kulhoon pehmeä margariini ja sokerit. Vatkaa muutama minuutti.
- Lisää joukkoon kananmunat sekä puolet jauhoista, joihin sooda ja suola on sekoitettu.
- Sekoita joukkoon karkeaksi rouhittu suklaa ja loput jauhot vähitellen. (Jauhojen määrä riippuu siitä, miten rapeita tai pehmeitä kekseistä haluat.).
- Nosta taikinasta lusikalla nokareita pellille leivinpaperin päälle ja paista 200°C:ssa n. 8–10 minuuttia.
 –
 Jos halua kekseistä tasapintaisia, pyörittele taikinasta pallosia ja paina ne pellillä vähän litteämmiksi.
Hiilijalanjälki / annos
							0.04							kg CO2 ekv
						
					Ravintosisältö / annos
- Energia 80 kcal
- C-vitamiini 0 mg
- Rauta 0.4 mg
- Kalsium 4.2 mg
- Natrium 55.5 mg
- Kuitu, kokonais- 0.4 g
- Sokerit 6.6 g
- Hiilihydraatti erotuksena 10.5 g
- Proteiini 0.9 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 1.6 g
- Rasva 3.9 g
Pääraaka-aineet
- 
								200 gMargariini 80%, flora leivontaan ja ruoanlaittoon
- 
								2 1/2 dlSokeri
- 
								2 kplKananmuna, kuoreton
- 
								4 1/2 dlJauho, vehnäjauho, puolikarkea
- 
								1 tlRuokasooda
- 
								1/4 tlSuola, pöytäsuola
- 
								200 gSuklaa, tumma, 45-59 % kaakaota
- 
								1 dlSokeri
- 
								2 tlVanilliinisokeri