Valmistusohje

n. 60 kpl

200 g margariinia
2½ dl fariinisokeria
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 munaa
4─5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinsoodaa
¼ tl suolaa
1 levy taloussuklaata

  1. Mittaa kulhoon pehmeä margariini ja sokerit. Vatkaa muutama minuutti.
  2. Lisää joukkoon kananmunat sekä puolet jauhoista, joihin sooda ja suola on sekoitettu.
  3. Sekoita joukkoon karkeaksi rouhittu suklaa ja loput jauhot vähitellen. (Jauhojen määrä riippuu siitä, miten rapeita tai pehmeitä kekseistä haluat.).
  4. Nosta taikinasta lusikalla nokareita pellille leivinpaperin päälle ja paista 200°C:ssa n. 8–10 minuuttia.

    Jos halua kekseistä tasapintaisia, pyörittele taikinasta pallosia ja paina ne pellillä vähän litteämmiksi.

Ainesosat

  • 200 g
    Margariini 80%, flora leivontaan ja ruoanlaittoon
  • 2 1/2 dl
    Sokeri
  • 4 1/2 dl
    Jauho, vehnäjauho, puolikarkea
  • 1 tl
    Ruokasooda
  • 1/4 tl
    Suola, pöytäsuola
  • 1 dl
    Sokeri
  • 2 tl
    Vanilliinisokeri
  • 200 g
    Suklaa, tumma, 45-59 % kaakaota
  • 2 kpl
    Kananmuna, kuoreton

Reseptin ravintosisältö

Energia 80 kcal/annos
  • Rasva 3.9 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 1.6 g
  • Proteiini 0.9 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 10.5 g
  • Sokerit 6.6 g
  • Kuitu, kokonais- 0.4 g
  • Natrium 55.5 mg
  • Kalsium 4.2 mg
  • Rauta 0.4 mg
  • C-vitamiini 0 mg

Jätä kommentti

Miten onnistuit? Tuunasitko reseptiä oman maun mukaan? Kerro oma versiosi reseptistäsi!

*

Jaa sivu