Ainesosat

  • 3 3/4 dl
    Jauho, vehnäjauho, puolikarkea
  • 6 pieni annos (60.0 g)
    Kananmuna, kuoreton
  • 3 dl
    Sokeri
  • 3/4 dl
    Kaakaojauhe, ei lisättyä sokeria
  • 3 tl
    Leivinjauhe
  • 1 1/2 dl
    Vesi, vesijohtovesi
  • 3 dl
    Hillo, fruktoosilla makeutettu
  • 2 dl
    Kerma, vispikerma, rasvaa 38 % ,vl, iskukuumennettu
  • 2 dl
    Maito, keskiarvo, d-vitamiinia 1 ug
  • 200 g
    Suklaa tumma
  • 1 1/2 dl
    Kerma, kuohukerma, rasvaa 35 %
  • 1 tl
    Vanilliinisokeri
  • 40 g
    Manteli

Reseptin ravintosisältö

Energia 278 kcal/annos
  • C-vitamiini 0.6 mg
  • Rauta 1.3 mg
  • Kalsium 134.9 mg
  • Natrium 126.3 mg
  • Kuitu, kokonais- 2.1 g
  • Sokerit 24.7 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 35.2 g
  • Proteiini 5.3 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 6.6 g
  • Rasva 13 g

Valmistusohje

6 munaa
3 dl sokeria
3 ¾ dl vehnäjauhoja
¾ dl kaakaojauhetta
3 tl leivinjauhetta
1 ½ dl kiehuvaa vettä

Kostutus:
noin 2 dl vaniljasokerilla makeutettua maitoa

Väliin:
noin 3 dl (aprikoosi)hilloa
2 dl vispautuvaa kermaa

Kuorrutus:
200 g tummaa suklaata
1 ½ dl kermaa
(nokare voita)

Koristeluun:
– Reunoille esim. pähkinärouhetta, mantelilastuja tai kookoshiutaleita
– Pinnalle esim. sokerimassasta, vaahtokarkkimassasta tai marsipaanista tehtyjä kukkia

  1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää siivilän läpi vaahtoon. Kaada kiehuva vesi ohuena nauhana taikinaan, sekoita koko ajan.
  2. Kaada taikina tasapohjaiseen voideltuun, korppujauhotettuun 3 litran vuokaan. Paista 175°C:ssa uunin alimmalla tasolla 45–50 minuuttia.
  3. Leikkaa jäähtynyt kakku kolmeen osaa. Vatkaa kakun väliin tuleva kerma vaahdoksi.
  4. Kakun siirtelyä helpottaa, jos panet kakun alle esim. paksusta pahvista tehdyn kakun kokoisen alustan, joka on päällystetty foliolla.
  5. Kostuta kakkupohja vaniljasokerilla maustetulla maidolla. Levitä päälle marmeladia ja kermavaahtoa. Nosta päälle toinen levy, kostuta ja levitä päälle loput täytteet. Nosta päälle viimeinen levy ja kostuta. Tasoita kakun reunat lastalla. Laita kakku kuorrutuksen valmistamisen ajaksi pakastimeen. Näin pinta jähmettyy sopivasti.
  6. Valmista kuorrute. Lämmitä kerma kattilassa. Se saa olla reilusti kättä lämpöisempää, mutta se ei saa kiehua. Nosta kattila levyltä. Paloittele suklaa pieniksi paloiksi ja lisää kerman joukkoon. Sekoita, kunnes seos on täysin sileä. Voit lisätä joukkoon nokareen voita kiiltoa lisäämään. Jäähdytä kuorrutetta jonkin aikaa samalla sekoitellen.
  7. Ota kakku pakastimesta ritilän päälle, josta ylimääräinen kuorrute pääsee tarvittaessa valumaan läpi. Kaada kuorrute kakun päälle. Tasoita pinta nopeasti leveällä lastalla. Koristele kakku.
Jaa sivu