Valmistusohje

(På svenska nedan)

160 g tummaa suklaata
0,5 dl vahvaa kahvia
4 kananmunaa
1 rkl lakkalikööriä
1 rkl appelsiininkuorta hienoksi raastettuna

Riko suklaa palasiksi ja laita palaset kulhoon. Lämmitä vettä kattilassa ja aseta kulho vesihauteeseen, jotta suklaa sulaa. Sekoita kahvi sulaan suklaaseen. Erottele kananmunan keltuaiset valkuaisista. Lisää keltuaiset seokseen yksi kerrallaan sekoittaen. Mausta seos appelsiininkuorella ja liköörillä. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää mousseseokseen. Siirrä tarjoilukulhoihin ja tarjoile kylmänä.

***

160 g mörk choklad
0,5 dl starkt kaffe
4 ägg
1 msk hjortonlikör
1 msk finrivet apelsinskal

Bryt sönder chokladen och lägg bitarna i en skål. Hetta upp vatten i kastrull och ställ skålen ovanför för att chokladen ska smälta. Rör ner kaffet i den smälta chokladen. Knäck äggen och skilj vitorna från gulorna. Rör ner äggulorna en i taget under omrörning. Smaka av med apelsinskal och likören. Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsät dem i den avsvalnade chokladmoussesmeten. Häll upp i portionsskålar och servera väl kyld.

Jätä kommentti

Miten onnistuit? Tuunasitko reseptiä oman maun mukaan? Kerro oma versiosi reseptistäsi!

*