Valmistusohje

150 g pehmeää margariinia tai voita
¾ dl sokeria
1 dl fariinisokeria
2 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
(1–2 tl kanelia)
150–200 g:n levy tummaa suklaata

1. Vatkaa rasva ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi sähkövatkaimella.
2. Lisää 1 muna ja vatkaa hyvin. Lisää sitten toinen ja jatka vatkaamista.
3. Sekoita jauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri (ja kaneli) keskenään.
4. Lisää jauhoseos taikinaan vähän kerrallaan. Taikinasta tulee paksua.
5. Rouhi suklaa karkeaksi rouheeksi veitsellä tai monitoimikoneella. Sekoita suklaarouhe taikinaan.
6. Nosta lusikalla taikinanokareita pellille leivinpaperin päälle. Keksit leviävät paistuessaan kaksinkertaisiksi.
7. Paista 150°C:ssa noin 15 minuuttia.
8. Anna keksien jäähtyä pellillä, kunnes ne kovettuvat.

Ainesosat

  • 150 g
    Margariini 80%, flora leivontaan ja ruoanlaittoon
  • 3/4 dl
    Sokeri
  • 2 pieni annos (60.0 g)
    Kananmuna, kuoreton
  • 3 dl
    Jauho, vehnäjauho, puolikarkea
  • 1/2 tl
    Leivinjauhe
  • 1 1/2 tl
    Kaneli, jauhettu
  • 175 g
    Suklaa tumma
  • 1 dl
    Sokeri
  • 1 tl
    Vanilliinisokeri

Reseptin ravintosisältö

Energia 228 kcal/annos
  • C-vitamiini 0 mg
  • Rauta 0.8 mg
  • Kalsium 35.9 mg
  • Natrium 90.2 mg
  • Kuitu, kokonais- 1.5 g
  • Sokerit 16 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 26.4 g
  • Proteiini 2.8 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 4.9 g
  • Rasva 12.6 g
Jaa sivu