Suklaatoscaruudut

Valmistusohje

150 g voita tai margariinia
4 munaa
3 dl sokeria
0,5 dl maitoa
3,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta

Pinnalle:
100 g tummaa suklaata
200 g voita tai margariinia
2 dl sokeria
0,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl maitoa
200 g erilaisia pähkinöitä, pekan- ja pistaasipähkinöitä, pinjansiemeniä

  1. Pane uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Valmista pohjataikina. Sulata rasva. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää sula rasva ja maito. Sekoita jauhot, kaakao ja leivinjauhe keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita niin, että taikina on tasaista.
  2. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipannulle (koko noin 20 x 30 cm). Paista piirakkaa uunin keskiosassa noin 15 minuuttia.
  3. Valmista pinnalle tuleva tosca: Hienonna suklaa rouheeksi. Sulata rasva kattilassa. Lisää sokeri, jauhot ja maito. Kiehauta seos nopeasti. Sekoita joukkoon suklaarouhe.
  4. Levitä seos piirakan päälle ja ripottele pähkinät pinnalle. Jatka paistamista noin 10 minuuttia.
  5. Leikkaa jäähtynyt piirakka ruuduiksi.