Suklaavanukas

G
4 annosta

Valmistusohje

1 l maitoa
¾ dl kaakaojauhetta
1 dl sokeria
1 dl maissitärkkelystä
1 tl pikakahvijauhetta

Lisäksi:
vadelmia, mansikoita tai vadelma- tai mansikkahilloa
2 dl vaahdotettua kermaa
vaahdon mausteeksi 1 rkl sokeria ja 1 tl vaniljasokeria

  1. Mittaa kattilaan maito, kaakao, sokeri, tärkkelys ja pikakahvi.
  2. Keitä seosta hiljalleen kaksi–kolme minuuttia koko ajan sekoittaen tai kunnes se sakenee.
  3. Maista ja mausta tarvittaessa lisää.
  4. Laita kattila kylmään veteen altaaseen jäähtymään.
  5. Sekoita silloin tällöin, että seos jäähtyy.
  6. Kaada tarjoilukulhoon.
  7. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi ja mausta sokerilla ja vaniljasokerilla.
  8. Tarjoa suklaavanukas sellaisenaan tai marjojen tai hillon ja vaahdon kanssa.

    Testattu Marttakeittiössä

Hiilijalanjälki
0.71 kg CO2 ekv
  • Energia 434 kcal/annos
  • C-vitamiini 12.3 mg
  • Rauta 1.4 mg
  • Kalsium 361 mg
  • Natrium 126.8 mg
  • Kuitu, kokonais- 3.1 g
  • Sokerit 39.5 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 58.1 g
  • Proteiini 9.9 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 12.3 g
  • Rasva 19.4 g