Suklaavanukas
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/suklaavanukas-ID-24217.jpg
Suklaavanukas
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Gluteeniton
- Junnukokki
- Jälkiruoat
- Kananmunaton
Valmistusohje
1 l maitoa
¾ dl kaakaojauhetta
1 dl sokeria
1 dl maissitärkkelystä
1 tl pikakahvijauhetta
Lisäksi:
vadelmia, mansikoita tai vadelma- tai mansikkahilloa
2 dl vaahdotettua kermaa
vaahdon mausteeksi 1 rkl sokeria ja 1 tl vaniljasokeria
- Mittaa kattilaan maito, kaakao, sokeri, tärkkelys ja pikakahvi.
- Keitä seosta hiljalleen kaksi–kolme minuuttia koko ajan sekoittaen tai kunnes se sakenee.
- Maista ja mausta tarvittaessa lisää.
- Laita kattila kylmään veteen altaaseen jäähtymään.
- Sekoita silloin tällöin, että seos jäähtyy.
- Kaada tarjoilukulhoon.
- Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi ja mausta sokerilla ja vaniljasokerilla.
- Tarjoa suklaavanukas sellaisenaan tai marjojen tai hillon ja vaahdon kanssa.
Testattu Marttakeittiössä
0.71 kg CO2 ekv
- Energia 434 kcal/annos
- C-vitamiini 12.3 mg
- Rauta 1.4 mg
- Kalsium 361 mg
- Natrium 126.8 mg
- Kuitu, kokonais- 3.1 g
- Sokerit 39.5 g
- Hiilihydraatti erotuksena 58.1 g
- Proteiini 9.9 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 12.3 g
- Rasva 19.4 g
Pääraaka-aineet
-
10 dlMaito, keskiarvo, d-vitamiinia 1 ug
-
3/4 dlKaakaojauhe, ei lisättyä sokeria
-
1 dlSokeri
-
1 dlJauho, maissitärkkelys
-
1 pieni annos (5.0 g)Kahvi, murukahvi, pikakahvi, valmistamaton
-
2 dlVadelma
-
2 dlKerma, vispikerma, kevyt, rasvaa 25 %
-
1 rklSokeri
-
1 tlVanilliinisokeri