Valmistusohje

1 l maitoa
¾ dl kaakaojauhetta
1 dl sokeria
1 dl maissitärkkelystä
1 tl pikakahvijauhetta

Lisäksi:
vadelmia, mansikoita tai vadelma- tai mansikkahilloa
2 dl vaahdotettua kermaa
vaahdon mausteeksi 1 rkl sokeria ja 1 tl vaniljasokeria

 

  1. Mittaa kattilaan maito, kaakao, sokeri, tärkkelys ja pikakahvi.
  2. Keitä seosta hiljalleen kaksi–kolme minuuttia koko ajan sekoittaen, kunnes se sakenee.
  3. Laita kattila kylmään veteen altaaseen jäähtymään.
  4. Sekoita silloin tällöin, että seos jäähtyy.
  5. Kaada tarjoilukulhoon.
  6. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi ja mausta sokerilla ja vaniljasokerilla.

    Tarjoa suklaavanukas sellaisenaan tai marjojen tai hillon ja vaahdon kanssa.

Ainesosat

  • 10 dl
    Maito, keskiarvo, d-vitamiinia 1 ug
  • 3/4 dl
    Kaakaojauhe, ei lisättyä sokeria
  • 1 dl
    Sokeri
  • 1 dl
    Jauho, maissitärkkelys
  • 1 pieni annos (5.0 g)
    Kahvi, murukahvi, pikakahvi, valmistamaton
  • 2 dl
    Vadelma
  • 2 dl
    Kerma, vispikerma, kevyt, rasvaa 25 %
  • 1 rkl
    Sokeri
  • 1 tl
    Vanilliinisokeri

Reseptin ravintosisältö

Energia 434 kcal/annos
  • C-vitamiini 12.3 mg
  • Rauta 1.4 mg
  • Kalsium 361 mg
  • Natrium 126.8 mg
  • Kuitu, kokonais- 3.1 g
  • Sokerit 39.5 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 58.1 g
  • Proteiini 9.9 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 12.3 g
  • Rasva 19.4 g
Jaa sivu