Suolaiset ohukaiset
-
Avainsanat:
- Liha
- Uuni- ja pataruoat
- Välipalat
Valmistusohje
4 kananmunaa
5 dl maitoa
1 prk ananasmurskaa
4 rkl ketsuppia
3 dl vehnäjauhoa
½ tl suolaa
öljyä paistamiseen
Jauhelihatäyte:
1 sipuli
400 g paistijauhelihaa
1 pss tacomaustetta
Lisäksi:
150 g mozzarellajuustoa
juustoraastetta
1. Vatkaa kananmunat.
2. Lisää muut ohukaistaikinan ainekset (maito, ananasmurska, ketsuppi, vehnäjauho, suola). Anna taikinan vetäytyä noin 30 minuuttia.
3. Paista letut rasvassa pannulla. Voit paistaa letut jo päivää ennen tarjoilua.
4. Valmista täyte. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipuli rasvassa pannulla ja lisää jauheliha. Kypsennä jauheliha pannulla ja lisää tacomaustetta haluamasi määrä.
5. Täytä letut. Laita ohukaisen päälle jauhelihaseosta sekä mozzarellasiivuja. Kääri letut rullalle ja asettele uunivuokaan. Laita päälle juustoraastetta.
6. Kuorruta 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
Testattu Marttakeittiössä
- Energia 406 kcal/annos
- C-vitamiini 2.4 mg
- Rauta 2.1 mg
- Kalsium 194.5 mg
- Natrium 401.8 mg
- Kuitu, kokonais- 0.9 g
- Sokerit 6.8 g
- Hiilihydraatti erotuksena 23.8 g
- Proteiini 20 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 6.2 g
- Rasva 26.4 g
Pääraaka-aineet
-
240 gkananmunaa (4)
-
500 gmaitoa (5 dl)
-
140 gananasmurskaa (1 prk)
-
4 rklketsuppia
-
195 gvehnäjauhoa (3 dl)
-
0.5 tlsuolaa
-
10 rklöljyä paistamiseen
-
60 gsipuli (1 kpl)
-
400 gpaistijauhelihaa
-
150 gmozzarellajuustoa
-
100 gjuustoraastetta (pinnalle)