Suolakuoressa kypsennetty lahna

Suolapeitteessä kala saa sopivan suolaisuuden ja kypsyy herkullisen meheväksi. Kypsennystapa sopii erityisesti kaloille, jotka mielletään ruotojensa takia hankaliksi käsiteltäviksi, kuten lahnalle ja säyneelle.

G
6 annosta

Valmistusohje

1–1,5 kilon lahna
2–3 kg karkeaa merisuolaa
1 ruukku timjamia
1 ruukku lehtipersiljaa
1 appelsiini (luomu)

  1. Kalan tulee olla perattu, mutta sitä ei tarvitse suomustaa. Huuhtele ja kuivaa kalan vatsaontelo.
  2. Pese appelsiini ja puolita se. Leikkaa ohuiksi lohkoiksi. Leikkaa yrtit ruukuista. Niitä ei ole tarpeen silputa.
  3. Täytä kalan vatsaontelo yrteillä ja osalla appelsiinilohkoista. Säästä loput lohkot tarjoiluun.
  4. Levitä uunivuokaan kerros suolaa. Nosta lahna suolan päälle ja peitä lopulla suolalla. Suolan tulee peittää kala kokonaan.
  5. Kypsennä kalaa 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia. Anna vetäytyä 10 minuuttia. Kopauta sitten suolakuorta kevyesti ja poista se.
  6. Suolakuoressa kypsennetty kala maistuu esimerkiksi keitettyjen perunoiden ja kermaviilikastikkeen kanssa. Aseta tarjolle myös loput appelsiinilohkot.

Vinkki: Lahnan tilalla voit käyttää myös säynettä.

Vinkki: Murustele jäähtynyt suola ja anna sen kuivua hyvin. Sitä voi käyttää uudestaan kalan suolakuorena.

Testattu Marttakeittiössä

Hiilijalanjälki
1.63 kg CO2 ekv
  • Energia 264 kcal/annos
  • Rasva 10 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 1.2 g
  • Proteiini 43.3 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 1.5 g
  • Natrium 882.7 mg
  • Kalsium 158 mg
  • Rauta 1 mg