Suppilovahverokeitto

4 annosta

Valmistusohje

1 l tuoreita suppilovahveroita
2 rkl rypsiöljyä
4 rkl vehnäjauhoja
8 dl kasvislientä
suolaa
mustapippuria
1-2 dl ruokakermaa
100g sulatejuustoa
Päälle: paahdettuja leipäkuutioita ja rucolaa, persiljaa tai muita yrttejä

  1. Puhdista sienet roskista, halkaise ja kuumenna hitaasti kattilassa niin, että nestettä irtoaa. Valuta sienet ja laita kattilaan.
  2. Lisää kattilaan rasva ja anna sienten kuullottua hetken aikaa.
  3. Ripottele päälle jauhoja ja sekoita. Lisää joukkoon kuuma kasvisliemi sekoittaen. Keitä muutama minuutti.
  4. Lisää keittoon kerma ja sulatejuusto, keitä hetki sekoitellen. Soseuta sauvasekoittimella sileäksi.
  5. Maista ja mausta keitto suolalla ja pippurilla. Koristele esimerkiksi leipäkuutioilla ja rucolalla.

Testattu Marttakeittiössä

Tämä resepti löytyy myös Martat-sovelluksesta! Lataa se sovelluskaupasta! 

  • Energia 125 kcal/annos
  • C-vitamiini 6.3 mg
  • Rauta 3.7 mg
  • Kalsium 7.5 mg
  • Natrium 882.4 mg
  • Kuitu, kokonais- 3.1 g
  • Sokerit 0.5 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 15.2 g
  • Proteiini 3.9 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 1.4 g
  • Rasva 8.5 g