Suppilovahverokeitto
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2020/11/c3ac3af4-7941-4016-a9b4-789f7fc3dd23.jpg
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Kasvisruoat
- Munaton
- Sienet & villiyrtit
- Sieniruoat
- Syksy
Valmistusohje
1 l tuoreita suppilovahveroita
2 rkl rypsiöljyä
4 rkl vehnäjauhoja
1 l kasvislientä
suolaa
mustapippuria
1 dl ruokakermaa
Päälle: paahdettuja leipäkuutioita ja rucolaa, persiljaa tai muita yrttejä
- Puhdista sienet roskista, halkaise ja kuumenna hitaasti kattilassa niin, että nestettä irtoaa. Valuta sienet ja laita kattilaan.
- Lisää kattilaan rasva ja anna sienten kuullottua hetken aikaa.
- Ripottele päälle jauhoja ja sekoita. Lisää vähitellen joukkoon kuuma kasvisliemi. Keitä muutama minuutti.
- Mausta keitto suolalla, pippurilla ja kermalla. Koristele esimerkiksi leipäkuutioilla ja rucolalla.
Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki
Energia
125
kcal/annos
- C-vitamiini 6.3 mg
- Rauta 3.7 mg
- Kalsium 7.5 mg
- Natrium 882.4 mg
- Kuitu, kokonais- 3.1 g
- Sokerit 0.5 g
- Hiilihydraatti erotuksena 15.2 g
- Proteiini 3.9 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 1.4 g
- Rasva 8.5 g
Tämä resepti löytyy myös Martat-sovelluksesta! Lataa se sovelluskaupasta!
Ainesosat
-
500 gKantarelli
-
2 rklRypsiöljy
-
32 gVehnäjauho, valkoinen
-
4 cupKasvisliemi
-
1 ripausSuola, pöytäsuola
-
1 dlruokakerma