Avainsanat:

Valmistusohje

1 l tuoreita suppilovahveroita
2 rkl rypsiöljyä
4 rkl vehnäjauhoja
1 l kasvislientä
suolaa
mustapippuria
1 dl ruokakermaa
Päälle: paahdettuja leipäkuutioita ja rucolaa, persiljaa tai muita yrttejä

Puhdista sienet roskista, halkaise ja kuumenna hitaasti kattilassa niin, että nestettä irtoaa. Valuta sienet ja laita kattilaan.

Lisää kattilaan rasva ja anna sienten kuullottua hetken aikaa.

Ripottele päälle jauhoja ja sekoita. Lisää vähitellen joukkoon kuuma kasvisliemi. Keitä muutama minuutti.

Mausta keitto suolalla, pippurilla ja kermalla. Koristele esimerkiksi leipäkuutioilla ja rucolalla.

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

Energia 125 kcal/annos
  • C-vitamiini 6.3 mg
  • Rauta 3.7 mg
  • Kalsium 7.5 mg
  • Natrium 882.4 mg
  • Kuitu, kokonais- 3.1 g
  • Sokerit 0.5 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 15.2 g
  • Proteiini 3.9 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 1.4 g
  • Rasva 8.5 g

Jätä kommentti

Miten onnistuit? Tuunasitko reseptiä oman maun mukaan? Kerro oma versiosi reseptistäsi!

*