Suppilovahverolevite
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2020/12/superruokaa_suppilovahverolevite.jpg
-
Avainsanat:
- dipit ja marinadit
- FODMAP
- Gluteeniton
- Munaton
- Sieniruoat
Valmistusohje
1 l tuoreita suppilovahveroita
100 g margariinia
pieni ripaus suolaa
(hienonnettua persiljaa)
Ota rasva huoneenlämpöön pehmenemään. Kuumenna sienet paistinpannulla omassa liemessään ja nosta sivuun jäähtymään. Mausta ripauksella suolaa.
Kun sienet ovat jäähtyneet, yhdistä rasva ja sienet ja soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa ripaus suolaa ja hienonnettua persiljaa. Nosta levite hetkeksi jääkaappiin, jolloin levite kovettuu uudelleen ja maut tasaantuvat.
Vinkki!
Rasvan tilalla voit käyttää myös tuorejuustoa.
Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki
Energia
67
kcal/annos
- C-vitamiini 2.5 mg
- Rauta 1.4 mg
- Kalsium 3.5 mg
- Natrium 59.3 mg
- Kuitu, kokonais- 1 g
- Sokerit 1 g
- Hiilihydraatti erotuksena 2.5 g
- Proteiini 0.9 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 1.7 g
- Rasva 6.3 g
Ainesosat
-
500 gSieni tatti, hapero
-
100 gMargariini 60%, teollinen tuotekeskiarvo
-
1 ripausSuola, pöytäsuola