Suppilovahverolevite
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2020/12/superruokaa_suppilovahverolevite.jpg
-
Avainsanat:
- Dipit ja marinadit
- FODMAP
- Gluteeniton
- Munaton
- Sieniruoat
Valmistusohje
1 l tuoreita suppilovahveroita
100 g margariinia
ripaus suolaa
(hienonnettua persiljaa)
1.Ota rasva huoneenlämpöön pehmenemään.
2.Kuumenna sienet paistinpannulla omassa liemessään, niin että enin neste haihtuu. Mausta ripauksella suolaa. Anna jäähtyä.
3.Kun sienet on jäähtyneet, yhdistä rasva ja sienet ja soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi.
4.Lisää joukkoon halutessasi hienonnettua persiljaa. Maista ja mausta mieleiseksi.
5.Nosta levite hetkeksi jääkaappiin, jolloin levite kovettuu uudelleen ja maut tasaantuvat.
Vinkki!
Rasvan tilalla voit käyttää myös tuorejuustoa.
Testattu Marttakeittiössä
Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki
- C-vitamiini 2.5 mg
- Rauta 1.4 mg
- Kalsium 3.5 mg
- Natrium 59.3 mg
- Kuitu, kokonais- 1 g
- Sokerit 1 g
- Hiilihydraatti erotuksena 2.5 g
- Proteiini 0.9 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 1.7 g
- Rasva 6.3 g
Ainesosat
-
500 gSieni tatti, hapero
-
100 gMargariini 60%, teollinen tuotekeskiarvo
-
1 ripausSuola, pöytäsuola
Irja
Hyvältä maistui tuorejuustoversio kuivatuista sienistä. Sienet liotin 20 min. En lisännyt suolaa, koska tuorejuustossa on mielestäni reilu suola.