Valmistusohje

Nämä joulupiparit eivät maistu gluteenittomilta ja koostumukseltaan ne ovat mureita ja pulleita. Leivonnassa käytettyjä jauhoja saa hyvin varustelluista ruokakaupoista.

¾ dl tummaa siirappia
1 dl ruokokidesokeria (tai muuta ruskeaa sokeria)
125 g voita
reilu 1 rkl piparimaustetta
3 rkl vettä
1 tl soodaa
0,5-1 rkl psylliumia (jauhetta)
1 kananmuna
1 dl kookosjauhoja
1,5 dl durrajauhoja
1,5 dl teffjauhoja

  1. Kiehauta siirappi, sokeri, voi ja mausteet. Lisää kuumaan seokseen vesi.
  2. Sekoita jäähtyneen seoksen joukkoon psyllium ja kananmuna.
  3. Sekoita seokseen jauhot, joihin on sekoitettu sooda. Mikäli taikina tuntuu löysältä, lisää jauhoja tarpeen mukaan. Kookosjauho imee itseensä paljon nestettä, joten lisää sitä maltilla. Durra ja teff käyttäytyvät tavallisten gluteenittomien jauhojen tapaan.
  4. Anna taikinan kovettua seuraavaan päivään viileässä.
  5. Ota taikinasta paloja ja kaaviloi levyksi. Ota siitä piparkakkumuotilla kakkuja. Vinkki! Taikinaa on helpompi käsitellä, kun se on vähän lämmennyt. Jääkaappikylmänä taikina murtuu helposti. Ota taikina huoneenlämpöön ennen leipomista tai lämmitä sitä käsissä. Käytä leipomisen apuna jauhoja, jotta taikina ei tartu alustaan tai kaulimeen. Piparit pysyvät paremmin koossa, kun niistä ei tee liian ohuita.
  6. Paista 200°C:ssa vaaleanruskeiksi.

 

Jätä kommentti

Miten onnistuit? Tuunasitko reseptiä oman maun mukaan? Kerro oma versiosi reseptistäsi!

*

Jaa sivu