Valmistusohje

150 g margariinia tai voita
2 dl sokeria
2 munaa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
2 dl omenaraastetta
1 dl kermaa

sokerivesikuorrutus:
2 dl tomusokeria
2 rkl appelsiinimehua
(2 rkl kaakaojauhetta sihdattuna)
(pinnalle: nonparelleja)

  1. Voitele ja korppujauhota tasapohjainen vuoka. Jos sinulla on sydämenmuotoinen vuoka, käytä sitä. Myös irtopohjavuoka käy.
  2. Pane uuni kuumenemaan 175°C:seen .
  3. Vatkaa pehmeä margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten.
  4. Raasta omenat.
  5. Mittaa kuivat aineet kulhoon, sekoita ja lisää taikinaan yhdessä omenaraasteen ja kerman kanssa.
  6. Kaada taikina vuokaan ja paista uunissa noin tunti.
  7. Kumoa kakku ja anna sen jäähtyä.
  8. Sekoita tomusokeri ja appelsiinimehu. Jos haluat tumman kuorrutuksen, sekoita joukkoon myös kaakaojauhe.
  9. Levitä kuorrutus kakun pinnalle. Voit myös ripotella pinnalle haluamasi värisiä nonparelleja. Anna kuorrutteen jähmettyä.

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

Energia 341 kcal/annos
Hiilijalanjälki
1 kg CO2 ekv
  • Rasva 17.2 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 7 g
  • Proteiini 4 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 44 g
  • Sokerit 28.1 g
  • Kuitu, kokonais- 1.4 g
  • Natrium 225.7 mg
  • Kalsium 137.5 mg
  • Rauta 0.7 mg
  • C-vitamiini 1.6 mg
Jaa sivu