Valmistusohje

150 g margariinia tai voita
2 dl sokeria
2 munaa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
2 dl omenaraastetta
1 dl kermaa

sokerivesikuorrutus:
2 dl tomusokeria
2 rkl appelsiinimehua
(2 rkl kaakaojauhetta sihdattuna)
(pinnalle: nonparelleja)

  1. Voitele ja korppujauhota tasapohjainen vuoka. Jos sinulla on sydämenmuotoinen vuoka, käytä sitä. Myös irtopohjavuoka käy.
  2. Pane uuni kuumenemaan 175°C:seen .
  3. Vatkaa pehmeä margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten.
  4. Raasta omenat.
  5. Mittaa kuivat aineet kulhoon, sekoita ja lisää taikinaan yhdessä omenaraasteen ja kerman kanssa.
  6. Kaada taikina vuokaan ja paista uunissa noin tunti.
  7. Kumoa kakku ja anna sen jäähtyä.
  8. Sekoita tomusokeri ja appelsiinimehu. Jos haluat tumman kuorrutuksen, sekoita joukkoon myös kaakaojauhe.
  9. Levitä kuorrutus kakun pinnalle. Voit myös ripotella pinnalle haluamasi värisiä nonparelleja. Anna kuorrutteen jähmettyä.

Ainesosat

  • 150 g
    Margariini 80%, flora leivontaan ja ruoanlaittoon
  • 2 dl
    Sokeri
  • 2 pieni annos (60.0 g)
    Kananmuna, kuoreton
  • 3 dl
    Jauho, vehnäjauho, puolikarkea
  • 2 tl
    Leivinjauhe
  • 1 tl
    Kaneli, jauhettu
  • 100 g
    Omena, ulkomainen, kuorittu
  • 1 dl
    Kerma, kuohukerma, rasvaa 35 %
  • 2 dl
    Tomusokeri
  • 2 rkl
    Täysmehu, appelsiinitäysmehu
  • 2 rkl
    Kaakaojauhe, ei lisättyä sokeria

Reseptin ravintosisältö

Energia 341 kcal/annos
  • C-vitamiini 1.6 mg
  • Rauta 0.7 mg
  • Kalsium 137.5 mg
  • Natrium 225.7 mg
  • Kuitu, kokonais- 1.4 g
  • Sokerit 28.1 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 44 g
  • Proteiini 4 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 7 g
  • Rasva 17.2 g
Jaa sivu