Ainesosat

  • 12 dl
    Vesi, vesijohtovesi
  • 200 g
    Taateli, kuivattu, punnittu kivineen
  • 200 g
    Puolukka
  • 3 dl
    Ruishiutale
  • 1/2 tl
    Suola, pöytäsuola
  • 1 1/2 rkl
    Sokeri

Reseptin ravintosisältö

Energia 160 kcal/annos
  • C-vitamiini 4.7 mg
  • Rauta 1.4 mg
  • Kalsium 41.9 mg
  • Natrium 239.2 mg
  • Kuitu, kokonais- 6.5 g
  • Sokerit 22 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 47.3 g
  • Proteiini 2.9 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0 g
  • Rasva 0.9 g

Valmistusohje

1,2 l vettä
200 g kivettömiä taateleita
3 dl (200 g) pakastepuolukoita
3 dl ruishiutaleita
½ tl suolaa
(1–2 rkl sokeria)

  1. Paloittele taatelit. Kuumenna vesi, taatelit ja survotut puolukat kiehuvaksi.
  2. Sekoita hiutaleet joukkoon ja anna hautua noin 10 minuuttia. Sekoita välillä.
  3. Lisää sokeria halutessasi.
Jaa sivu