Taateli-spelttipuuro

4 annosta

Valmistusohje

6 tuoretta taatelia
1 l maitoa tai kasvimaitoa
2 dl vettä
2 dl spelttihelmiä
1 rkl pellavansiemeniä
1 tl suolaa

lisäksi:
maitoa tai kasvimaitoa
pekaanipähkinöitä

Repäise taatelit kahtia, poista kivet ja pilko. Esilämmitä maito mikrossa tai pinnoitetussa kattilassa. Kiehauta vesi kattilassa ja lisää joukkoon spelttihelmet. Anna kiehua, kunnes vesi on imeytynyt speltin joukkoon.

Lisää puuron joukkoon lämmin maito, taatelit ja pellavansiemenet. Keitä puuroa miedolla lämmöllä noin tunti välillä sekoittaen, kunnes spelttihelmet ovat pehmeitä ja neste on täysin imeytynyt.

Peitä kannella ja anna hautua vielä hetki. Tarjoile taatelispelttipuuro kylmän maidon ja rouhittujen pekaanipähkinöiden kera.

  • Energia 288 kcal/annos
  • C-vitamiini 14.6 mg
  • Rauta 1.9 mg
  • Kalsium 118.5 mg
  • Natrium 762.8 mg
  • Kuitu, kokonais- 1.8 g
  • Sokerit 23.9 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 33.5 g
  • Proteiini 14.6 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 1.7 g
  • Rasva 11.3 g