Valmistusohje

3 dl vettä
1 pkt taateleja (noin 200 g)
1 ½ dl sokeria
200 g voita tai margariinia
2 munaa
1 dl vahvaa kylmää kahvijuomaa
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
2 tl vaniljasokeria

1.Keitä vesi, paloitellut taatelit ja sokeri pehmeäksi soseeksi. Voit tarvittaessa soseuttaa seoksen sauvasekoittimella. Lisää lämpimään seokseen rasva. Anna seoksen jäähtyä hetki.
2. Sekoita joukkoon yksitellen munat, sitten kahvi ja lopuksi jauho-kohotusaineseos ja vaniljasokeri.
3. Kaada taikina voideltuun, korppujauhotettuun rengasvuokaan (1,5 l) ja paista 175°C:ssa noin 1 tunti.

Vinkki: Jos haluat kakusta gluteenittoman, korvaa vehnäjauhot samalla määrällä gluteenitonta jauhoseosta ja käytä vuoan jauhottamiseen gluteenittomia korppujauhoja

Ainesosat

  • 3 dl
    Vesi, vesijohtovesi
  • 250 g
    Taateli, kuivattu, punnittu kivineen
  • 1 1/2 dl
    Sokeri
  • 200 g
    Voi
  • 2 pieni annos (60.0 g)
    Kananmuna, kuoreton
  • 1 dl
    Kahvijuoma, suodatinkahvijuoma
  • 4 dl
    Jauho, vehnäjauho, puolikarkea
  • 1 tl
    Leivinjauhe
  • 1 tl
    Ruokasooda
  • 2 tl
    Vanilliinisokeri

Reseptin ravintosisältö

Energia 177 kcal/annos
  • C-vitamiini 0.5 mg
  • Rauta 0.5 mg
  • Kalsium 42.8 mg
  • Natrium 165.4 mg
  • Kuitu, kokonais- 1.4 g
  • Sokerit 11.7 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 24.3 g
  • Proteiini 2.6 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 5.4 g
  • Rasva 9 g
Jaa sivu