Taatelipikkuleivät
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2023/11/taatelipikkuleivat.jpg
Taatelipikkuleivät
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Joulu
- Kananmunaton
- Maidoton
- Makea leivonta
Valmistusohje
noin 50 pikkuleipää
125 g taateleita
1 dl vettä
125 g margariinia
1 ½ dl sokeria
1 tl soodaa
n. 2 ½ dl maissijauhoja
2 dl tattarijauhoja
ripaus suolaa
Lisäksi
50 maitosuklaata
- Pilko taatelit palasiksi ja laita kattilaan. Lisää vesi ja keitä sen verran, että taatelit soseutuvat.
- Nosta kattila levyltä ja lisää rasva ja sokeri. Sekoita hyvin. Anna seoksen jäähtyä
- Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet taikinaan.
- Muotoile taikinasta noin viiden sentin paksuinen tanko, kääri se muovikelmuun ja pane hetkeksi kylmään. Jos taikina on kovin löysää, lisää siihen hieman maissijauhoja.
- Leikkaa tangosta noin sentin paksuisia paloja ja pyöritä ne palloiksi. Taputtele pallot leivinpaperin päällä pellillä litteiksi leiviksi.
- Paista 175°C:ssa noin 15 minuuttia.
- Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa välillä sekoittaen.
- Kasta pikkuleivät osittain suklaaseen ja nosta kovettumaan ritilän tai leivinpaperin päälle.
Testattu Marttakeittiössä
0.03 kg CO2 ekv
- Energia 52 kcal/annos
- Rasva 2.1 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0.7 g
- Proteiini 0.6 g
- Hiilihydraatti erotuksena 8.5 g
- Sokerit 3.5 g
- Kuitu, kokonais- 0.4 g
- Natrium 45.8 mg
- Kalsium 2.5 mg
- Rauta 0.2 mg
- C-vitamiini 0.1 mg
Pääraaka-aineet
-
1 tlRuokasooda
-
1 ripausSuola, pöytäsuola
-
2 dlJauho, tattarisuurimo tai -jauho
-
2 1/2 dlJauho, maissijauho, hienoksi jauhettu
-
1 1/2 dlSokeri
-
125 gMargariini 80%, flora leivontaan ja ruoanlaittoon
-
1 dlVesi, vesijohtovesi
-
125 gTaateli, kuivattu, punnittu kivineen