Taatelipikkuleivät

G
50 annosta

Valmistusohje

noin 50 pikkuleipää

125 g taateleita
1 dl vettä
125 g margariinia
1 ½ dl sokeria
1 tl soodaa
n. 2 ½ dl maissijauhoja
2 dl tattarijauhoja
ripaus suolaa

Lisäksi
50 maitosuklaata

  1. Pilko taatelit palasiksi ja laita kattilaan. Lisää vesi ja keitä sen verran, että taatelit soseutuvat.
  2. Nosta kattila levyltä ja lisää rasva ja sokeri. Sekoita hyvin. Anna seoksen jäähtyä
  3. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet taikinaan.
  4. Muotoile taikinasta noin viiden sentin paksuinen tanko, kääri se muovikelmuun ja pane hetkeksi kylmään. Jos taikina on kovin löysää, lisää siihen hieman maissijauhoja.
  5. Leikkaa tangosta noin sentin paksuisia paloja ja pyöritä ne palloiksi.  Taputtele pallot leivinpaperin päällä pellillä litteiksi leiviksi.
  6. Paista 175°C:ssa noin 15 minuuttia.
  7. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa välillä sekoittaen.
  8. Kasta pikkuleivät osittain suklaaseen ja nosta kovettumaan ritilän tai leivinpaperin päälle.

Testattu Marttakeittiössä

Hiilijalanjälki
0.03 kg CO2 ekv
  • Energia 52 kcal/annos
  • Rasva 2.1 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.7 g
  • Proteiini 0.6 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 8.5 g
  • Sokerit 3.5 g
  • Kuitu, kokonais- 0.4 g
  • Natrium 45.8 mg
  • Kalsium 2.5 mg
  • Rauta 0.2 mg
  • C-vitamiini 0.1 mg