Tacokupit ja herukkasalsa
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2024/01/tacokupit_vaaka_hb.jpg
Tacokupit ja herukkasalsa
Tacokupit ovat maistuva välipala tai vaikka leffaillan herkku. Salsa tehdään tomaatin sijaan raikkaan happamista herukoista!
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Kananmunaton
- Kasvikset
- Kasvis
- Kesä
- Marjat
- Välipalat
Valmistusohje
Salsaan:
1 tuore chili
2 kevätsipulia tai 1 pieni punasipuli
1 ruukku korianteria
3 dl punaherukoita
½ tl sokeria
¼ tl suolaa
¼ tl mustapippuria
6 (täysjyvä)tortillalettua
2 rkl rypsiöljyä
2 prk (n. 380 g) mustapapuja
1 dl (pakaste)maissia
1 pieni sipuli tai 2 kevätsipulia
2 valkosipulinkynttä
1 rkl valkoviini- tai omenaviinietikkaa
1 rkl hunajaa
½ tl chilijauhetta
2 tl savupaprikaa
2 tl jeeraa
150–200 g juustoraastetta
Lisäksi
Esim. avokadoa, limeä, kaurafraichea tai -gurttia tai ranskankermaa tai turkkilaista jogurttia
- Valmista ensin salsa. Poista chiIistä kanta ja siemenet ja leikkaa chili mahdollisimman pieneksi. Silppua myös sipuli ja korianterin lehdet.
- Sekoita pienessä kulhossa keskenään herukat, chili, sipuli ja noin puolet korianterista. Säästä loput tarjoiluun. Lisää sokeri, suola ja mustapippuri ja nosta jääkaappiin tekeytymään.
- Leikkaa tortillaletut neljään osaan. Voitele muffinipellin kolot ruokalusikallisella rypsiöljyä. Paina jokaiseen pellin koloon kaksi lettuneljännestä vastakkain niin, että kärjet peittävät kolon pohjan. Painele lettujen reunat pellin kolojen reunoille. Ne saavat mennä taiteille.
- Valuta mustapavut. Ota maissi pois pakastimesta, sitä ei tarvitse erikseen sulattaa. Kuori ja pilko sipuli pieniksi kuutioiksi. Hienonna valkosipuli.
- Kuumenna pannulla 1 rkl rypsiöljyä ja kuullota sipuleita siinä muutama minuutti. Lisää sitten pavut, etikka, hunaja ja mausteet. Kuumenna keskilämmöllä sekoitellen muu-tama minuutti. Voit painella lastalla tai kauhalla osan pavuista rikki. Lisää maissit ja kuumenna vielä hetki. Nosta pannu pois levyltä.
- Jaa paputäyte tortillapaloilla vuorattuihin muffinipellin koloihin. Ripottele päälle juustoraaste. Paista uunissa I8O asteessa noin 10 minuuttia tai kunnes juusto on sulanut.
- Tarjoile herukkasalsan, fraichen tai jogurtin sekä korianterin kanssa. Lisukkeeksi sopivat myös salaatti, limeviipaleet ja avokadoviipaleet.
1.25 kg CO2 ekv
- Energia 618 kcal/annos
- Rasva 23.9 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 7.3 g
- Proteiini 28.9 g
- Hiilihydraatti erotuksena 83.9 g
- Sokerit 12.9 g
- Kuitu, kokonais- 5.8 g
- Natrium 1107.6 mg
- Kalsium 589.3 mg
- Rauta 6 mg
- C-vitamiini 44.4 mg
Pääraaka-aineet
-
200 gJuusto, tuotekeskiarvo
-
2 tlkurkuma, jauhettu
-
2.5 tlPaprikajauhe
-
1 rklHunaja
-
1 rklViinietikka
-
20 gValkosipuli
-
65 gSipuli
-
65 gMaissi, jyvät
-
380 gPapu, mungopapu, keitetty
-
2 rklRypsiöljy
-
4 tlRypsiöljy
-
0.75 tlMerisuola, jodioimaton
-
200 gJauho, vehnäjauho, durum
-
0.25 tlMustapippuri
-
0.25 tlMerisuola, jodioimaton
-
0.5 tlSokeri
-
1.268 cupPunaherukka
-
200 gKorianterin lehdet
-
75 gSipuli
-
20 gChili, vihreä, tuore