Valmistusohje

1 porkkana
1 palsternakka
1 omena
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
4–6 perunaa
suppilovahveroita tai muita ruokasieniä
200 g ranskankermaa
½ ruukkua tuoretta timjamia
suolaa
pippuria
öljyä

  1. Kuori juurekset, omena ja leikkaa ne suikaleiksi.
  2. Käsittele sienet. Voit käyttää tuoreita, kuivattuja, pakastettuja tai säilykesieniä. Määrä riippuu valitusta sienestä (400 g tuoreita, 200 g säilykkeitä, 40 g kuivattuja).
  3. Kuori ja hienonna sipulit. Hienonna timjami varsineen.
  4. Sekoita kaikki kasvikset keskenään. Lisää joukkoon mausteet ja ranskankerma.
  5. Kaada kiusaus öljyllä voideltuun vuolukivipataan (2,5 l).
  6. Paista takkakiusausta 180 asteessa noin puoli tuntia tai kunnes perunat ovat kypsiä. Tarjoa salaatin kanssa.

Katso ohjevideolta lisää vinkkejä takkakiusauksen valmistukseen.

Testattu Marttakeittiössä

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

  • Rasva 61.6 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 8.8 g
  • Proteiini 5.4 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 36.2 g
  • Sokerit 11.1 g
  • Kuitu, kokonais- 6.2 g
  • Natrium 1775.8 mg
  • Kalsium 98.4 mg
  • Rauta 3.9 mg
  • C-vitamiini 27.1 mg

Jätä kommentti

Miten onnistuit? Tuunasitko reseptiä oman maun mukaan? Kerro oma versiosi reseptistäsi!

*