Talkkuna-marjapöperö
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2022/08/Marttaliitto_talkkuna_mustaherukkaherkku_vaaka_H.jpg
Talkkuna-marjapöperö
-
Avainsanat:
- Jälkiruoat
- Kananmunaton
- Marjat
- Syksy
- Äitienpäivä
Valmistusohje
4 dl mustikoita tai muita marjoja
2 dl vispi- tai kuohukermaa
1 rkl sitruunamehua
1 dl sokeria
1 prk (250 g) maitorahkaa
1 dl talkkunajauhoja
Koristeluun
marjoja
- Soseuta puolet marjoista.
- Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi. Vaahdota joukkoon sitruunamehu ja sokeri.
- Sekoita kermavaahto, maitorahka ja talkkunajauhot keskenään. Ota noin kolmasosa vaahdosta erikseen. Lisää loppuun vaahtoon marjasose sekä kokonaiset marjat ja sekoita.
- Kokoa talkkunapöperö kerroksittain jälkiruokakulhoihin tai juomalaseihin. Koristele kokonaisilla marjoilla.
Testattu Marttakeittiössä
0.6 kg CO2 ekv
- Energia 379 kcal/annos
- Rasva 20.7 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 12.9 g
- Proteiini 9.7 g
- Hiilihydraatti erotuksena 41.4 g
- Sokerit 29.5 g
- Kuitu, kokonais- 4.6 g
- Natrium 76.6 mg
- Kalsium 128.1 mg
- Rauta 1.5 mg
- C-vitamiini 13.7 mg
Pääraaka-aineet
-
50 gLese, kauralese
-
250 gRahka, maitorahka, maustamaton, rasvaa <0,5 %, vl
-
85 gSokeri
-
15 gSitruunamehu
-
200 gKerma, vispikerma, rasvaa 38 % ,vl, iskukuumennettu
-
300 gMustikka, metsämustikka