Talkkunapannukakut
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/img_1982.jpg
Talkkunapannukakut
Paksut pannukakut talkkunajauhosta vaikka aamupalaksi tai välipalaksi!
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Isänpäivä
- Jälkiruoat
- Laskiainen
- Välipalat
- Äitienpäivä
Valmistusohje
2 dl vehnäjauhoja
1,5 dl talkkunajauhoja
1 rkl sokeria
1/2 tl suolaa
2 tl leivinjauhetta
1 kananmuna
3 dl maitoa
1 rkl voisulaa/öljyä
1. Sekoita kulhossa jauhot, sokeri, suola ja leivinjauhe.
2. Riko kananmunan rakenne kulhossa. Sekoita munaan maito ja kuivat aineet. Lisää lopuksi rasva ja anna taikinan turvota muutama minuutti.
3. Paista pannukakut paistinpannulla reilulla keskilämmöllä pienessä määrässä rasvaa molemmin puolin. Pannukakku on valmis käännettäväksi, kun se alkaa kuplia.
Hiilijalanjälki
0.22 kg CO2 ekv
Ravintosisältö
- Energia 268 kcal/annos
- Rasva 6.3 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 3 g
- Proteiini 9.2 g
- Hiilihydraatti erotuksena 46.9 g
- Sokerit 7.3 g
- Kuitu, kokonais- 3.9 g
- Natrium 655.7 mg
- Kalsium 391.8 mg
- Rauta 1.8 mg
- C-vitamiini 0.8 mg
Pääraaka-aineet
-
1 kplKananmuna, kuoreton
-
2 dlJauho, vehnäjauho, puolikarkea
-
1 rklSokeri
-
1/2 tlSuola, pöytäsuola
-
2 tlLeivinjauhe
-
3 dlMaito, keskiarvo, d-vitamiinia 1 ug
-
1 rklVoi
-
1 1/2 dlJauho, ruisjauho, kokojyväjauho