Valmistusohje

2 dl vehnäjauhoja
1,5 dl talkkunajauhoja
1 rkl sokeria
1/2 tl suolaa
2 tl leivinjauhetta
1 kananmuna
3 dl maitoa
1 rkl voisulaa/öljyä

1. Sekoita kulhossa jauhot, sokeri, suola ja leivinjauhe.
2. Riko kananmunan rakenne kulhossa. Sekoita munaan maito ja kuivat aineet. Lisää lopuksi rasva ja anna taikinan turvota muutama minuutti.
3. Paista pannukakut paistinpannulla reilulla keskilämmöllä pienessä määrässä rasvaa molemmin puolin. Pannukakku on valmis käännettäväksi, kun se alkaa kuplia.

Tarjoile pannukakut lämpiminä marjojen kanssa.

Ainesosat

  • 2 dl
    Jauho, vehnäjauho, puolikarkea
  • 1 rkl
    Sokeri
  • 1/2 tl
    Suola, pöytäsuola
  • 2 tl
    Leivinjauhe
  • 1 kpl
    Kananmuna, kuoreton
  • 3 dl
    Maito, keskiarvo, d-vitamiinia 1 ug
  • 1 rkl
    Voi
  • 1 1/2 dl
    Jauho, ruisjauho, kokojyväjauho

Reseptin ravintosisältö

Energia 268 kcal/annos
  • Rasva 6.3 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 3 g
  • Proteiini 9.2 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 46.9 g
  • Sokerit 7.3 g
  • Kuitu, kokonais- 3.9 g
  • Natrium 655.7 mg
  • Kalsium 391.8 mg
  • Rauta 1.8 mg
  • C-vitamiini 0.8 mg

Jätä kommentti

Miten onnistuit? Tuunasitko reseptiä oman maun mukaan? Kerro oma versiosi reseptistäsi!

*

Jaa sivu