Valmistusohje

2 dl vehnäjauhoja
1,5 dl talkkunajauhoja
1 rkl sokeria
1/2 tl suolaa
2 tl leivinjauhetta
1 kananmuna
3 dl maitoa
1 rkl voisulaa/öljyä

1. Sekoita kulhossa jauhot, sokeri, suola ja leivinjauhe.
2. Riko kananmunan rakenne kulhossa. Sekoita munaan maito ja kuivat aineet. Lisää lopuksi rasva ja anna taikinan turvota muutama minuutti.
3. Paista pannukakut paistinpannulla reilulla keskilämmöllä pienessä määrässä rasvaa molemmin puolin. Pannukakku on valmis käännettäväksi, kun se alkaa kuplia.

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

Energia 268 kcal/annos
Hiilijalanjälki
1 kg CO2 ekv
  • Rasva 6.3 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 3 g
  • Proteiini 9.2 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 46.9 g
  • Sokerit 7.3 g
  • Kuitu, kokonais- 3.9 g
  • Natrium 655.7 mg
  • Kalsium 391.8 mg
  • Rauta 1.8 mg
  • C-vitamiini 0.8 mg
Jaa sivu