Ainesosat

  • 2 dl
    Sokeri
  • 2 rkl
    Sokeri
  • 5 dl
    Karviainen
  • 10 dl
    Vesi, vesijohtovesi
  • 4 rkl
    Jauho, perunajauho tai -suurimo, perunatärkkelys
  • 2 dl
    Jauho, korppujauho

Reseptin ravintosisältö

Energia 269 kcal/annos
  • C-vitamiini 13.2 mg
  • Rauta 1.1 mg
  • Kalsium 21.1 mg
  • Natrium 90.5 mg
  • Kuitu, kokonais- 2.6 g
  • Sokerit 41.5 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 64.4 g
  • Proteiini 2.4 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0 g
  • Rasva 0.4 g

Valmistusohje

½ l karviaisia tai 3 dl karviaissosetta
1 l vettä
2 dl sokeria (tai maun mukaan)
4 rkl perunajauhoja
2 dl jauhettua tai raastettua hapanleipää
2 rkl (fariini)sokeri
(1 rkl kaakaojauhetta)

  1. Jauha karviaiset soseeksi tai käytä (pakastettua) sosetta.
  2. Valmista kiisseli vedestä, sokerista ja perunajauhoista kuten marjakiisseli.
  3. Nosta kiisseli levyltä ja lisää joukkoon karviaissose.
  4. Paahda leipäjauhelmaa kuivassa pannussa ja mausta sokerilla (ja kaakaojauheella).
  5. Kaada kulhoon kerroksittain leipäjauhelmaa ja kiisseliä.

    Tarjoa maidon kera.
Jaa sivu