Tallimestarin kiisseli
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2017/02/DSC1347.jpg
-
Avainsanat:
- Jälkiruoat
- Maidoton
- Munaton
- Perinneruoat
Valmistusohje
½ l karviaisia tai 3 dl karviaissosetta
1 l vettä
2 dl sokeria (tai maun mukaan)
4 rkl perunajauhoja
2 dl jauhettua tai raastettua hapanleipää
2 rkl (fariini)sokeri
(1 rkl kaakaojauhetta)
- Jauha karviaiset soseeksi tai käytä (pakastettua) sosetta.
- Valmista kiisseli vedestä, sokerista ja perunajauhoista kuten marjakiisseli.
- Nosta kiisseli levyltä ja lisää joukkoon karviaissose.
- Paahda leipäjauhelmaa kuivassa pannussa ja mausta sokerilla (ja kaakaojauheella).
- Kaada kulhoon kerroksittain leipäjauhelmaa ja kiisseliä.
–
Tarjoa maidon kera.
Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki
- Rasva 0.4 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0 g
- Proteiini 2.4 g
- Hiilihydraatti erotuksena 64.4 g
- Sokerit 41.5 g
- Kuitu, kokonais- 2.6 g
- Natrium 90.5 mg
- Kalsium 21.1 mg
- Rauta 1.1 mg
- C-vitamiini 13.2 mg
Ainesosat
-
2 dlJauho, korppujauho
-
4 rklJauho, perunajauho tai -suurimo, perunatärkkelys
-
10 dlVesi, vesijohtovesi
-
5 dlKarviainen
-
2 rklSokeri
-
2 dlSokeri