Valmistusohje

2-3 appelsiinia
0,5 kg punakaalia
70g babypinaattia
1 pieni punasipuli
fetajuustoa kuutioituna
koristele persiljalla

Kastike:
1 dl öljyä
1 rkl etikkaa
1 rkl sitruunamehua
1 mm mustapippuria
1 mm suolaa
1 mm sokeria

1. Raasta punakaali raasteeksi tai leikkaa ohuiksi suikaleiksi. Laita tarjoilukulhon pohjalle.
2. Ripottele joukkoon babypinaattia ja sekoita kevyesti.
3. Kuori appelsiinit veitsellä leikaten poistamalla huolellisesti myös valkoinen kerros.
4. Leikkaa appelsiinit paloiksi ja hienonna kuorittu sipuli. Lisää salaatin päälle.
5. Valuta fetajuusto ja ripottele päälle.
6. Sekoita kastikkeen ainekset ja kaada salaatin päälle.
7. Koristele hienonnetulla persiljalla.

Testattu Marttakeittiössä

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

  • Rasva 26.5 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 5.6 g
  • Proteiini 8.2 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 13 g
  • Sokerit 8.6 g
  • Kuitu, kokonais- 3.4 g
  • Natrium 556.8 mg
  • Kalsium 238.7 mg
  • Rauta 1.1 mg
  • C-vitamiini 103.8 mg