Tartarkastike
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2017/07/tartar2.jpg
Valmistusohje
1 purkki (200 g) kermaviiliä
1 rkl sitruunamehua
¼ tl suolaa
½ tl rouhittua mustapippuria
1 dl sinappista kurkkusalaattia
1. Kumoa kermaviili kulhoon.
2. Mittaa loput ainekset joukkoon ja sekoita hyvin.
3. Anna maustua jääkaapissa hetki.
Tarjoa kalan lisukkeena.
Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki
- Rasva 10.5 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 2.6 g
- Proteiini 1.8 g
- Hiilihydraatti erotuksena 5.5 g
- Sokerit 4.7 g
- Kuitu, kokonais- 0.2 g
- Natrium 258.9 mg
- Kalsium 68.2 mg
- Rauta 0.2 mg
- C-vitamiini 3.7 mg
Ainesosat
-
1 dlSalaatti, kurkkusalaatti, felix kurkku tuoresalaatti
-
1/2 tlMustapippuri
-
1/4 tlSuola, pöytäsuola
-
1/6 dlSitruunamehu
-
200 gKermaviili, rasvaa 6 %, vl