Tattari- mustikkapuuro
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/IMG_9880.jpg
-
Avainsanat:
- FODMAP
- Gluteeniton
- Juhlan nautinnot
- Maidoton
- Marjaherkut
- Munaton
- Puurot ja myslit
- Vegaani
Valmistusohje
2-3 dl mustikoita
½ l vettä
½-1 dl tattarijauhoja
2 rkl sokeria
- Keitä hetki mustikoita pienessä vesimäärässä.
- Sekoita loput vedestä ja jauhot.
- Lisää vesi-jauhoseos mustikoiden joukkoon hyvin vatkaten.
- Hauduta kypsäksi miedolla lämmöllä.
- Sekoita usein, ettei puuro pala pohjaan.
- Lisää lopuksi sokeri.
Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki
- C-vitamiini 5.5 mg
- Rauta 0.7 mg
- Kalsium 13.2 mg
- Natrium 1.6 mg
- Kuitu, kokonais- 1.9 g
- Sokerit 8.4 g
- Hiilihydraatti erotuksena 19.9 g
- Proteiini 1.8 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0.1 g
- Rasva 0.5 g
Tämä resepti löytyy myös Martat-sovelluksesta! Lataa se sovelluskaupasta!
Ainesosat
-
2.5 dlMustikka, metsämustikka
-
5 dlVesi, vesijohtovesi
-
0.75 dlJauho, tattarisuurimo tai -jauho
-
2 rklSokeri