Valmistusohje

3 dl tattarihiutaleita
125 g omenasosetta esim. Piltti
½ prk (n. 1 dl) kaurafraichea
2 rkl rypsiöljyä
(ripaus suolaa)

1. Pane uuni lämpenemään 250 asteeseen.
2. Sekoita kaikki ainekset kulhossa. Anna taikinan turvota uunin lämpenemisen ajan.
3. Pyörittele taikinasta 8 palloa ja painele ne uunipellille leivinpaperin päälle noin sentin paksuisiksi rieskoiksi. Kostuta tarvittaessa käsiä, jos taikina tarttuu.
4. Paista uunin keskitasolla n. 15 minuuttia tai kunnes rieskat saavat hieman väriä.
5. Nauti lämpiminä sellaisenaan tai esim. pinkin paputahnan kanssa.

Testattu Marttakeittiössä

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

  • Rasva 9.4 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.6 g
  • Proteiini 5.3 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 34.3 g
  • Sokerit 3.2 g
  • Kuitu, kokonais- 3 g
  • Natrium 54.6 mg
  • Kalsium 10.3 mg
  • Rauta 1.8 mg
  • C-vitamiini 2.8 mg

Jätä kommentti

Miten onnistuit? Tuunasitko reseptiä oman maun mukaan? Kerro oma versiosi reseptistäsi!

*