Tattikeitto

Herkullinen keitto tateista. Voit käyttää keittoon tuoreita, pakastettuja tai kuivattuja sieniä!

G
4 annosta

Valmistusohje

7–8 dl pilkottuja (herkku)tatteja tai muita mietoja sieniä
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 rkl öljyä
4–5 dl vettä
1 kanaliemikuutio
rouhittua mustapippuria
200 g (yrtti)tuorejuustoa
1 nippu persiljaa hienonnettuna
2–3 rkl kahvijuomaa tai 1 rkl soijakastiketta
Pinnalle:
leipäkrutonkeja

  1. Laita pilkotut sienet kasariin ja kuumenna, kunnes suurin osa sienistä irtoavasta nesteestä on haihtunut.
  2. Kuori ja hienonna sipulit. Kuumenna öljy kattilassa, lisää sipulit ja kuullota
    muutama minuutti. Lisää joukkoon vesi, kanaliemikuutio ja mustapippuria maun
    mukaan. Anna hautua 15–20 minuuttia.
  3. Lisää joukkoon tuorejuusto, persilja ja tilkka kahvia (tai soijakastiketta). Kiehauta. Tarjoa keiton kanssa leipäkrutonkeja.

VINKKI Jos käytät kuivattuja tatteja, saat keittoon erityisen voimakkaan sienen maun. Laita 2 dl kuivattuja tatteja likoamaan 2 dl:aan kylmää vettä noin puoleksi tunniksi. Hienonna lionneita sieniä, jos palat ovat isoja. Kuullota ensin sipulit ja lisää sitten joukkoon sienet ja liotusvesi. Kiehauta ja lisää vesi, liemikuutio ja pippuri. Jatka keiton valmistamista kuten tuoreista sienistä.

Testattu Marttakeittiössä.

Hiilijalanjälki

Hiilijalanjälki
0.96 kg CO2 ekv

Ravintosisältö

  • Energia 269 kcal/annos
  • Rasva 24.8 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 9.1 g
  • Proteiini 4.3 g
  • Hiilihydraatti, imeytyvä 5.1 g
  • Sokerit 3.5 g
  • Kuitu, kokonais- 1.9 g
  • Natrium 778.1 mg
  • Kalsium 43.8 mg
  • Rauta 0.9 mg
  • C-vitamiini 6.8 mg