Ainesosat

  • 200 g
    Sieni tatti, hapero
  • 1 rkl
    Rypsiöljy
  • 1 keskikokoinen annos (60.0 g)
    Sipuli
  • 1/2 tl
    Suola, pöytäsuola
  • 1/4 tl
    Mustapippuri
  • 2 pieni annos (60.0 g)
    Kananmuna, kuoreton
  • 5 dl
    Maito, keskiarvo, d-vitamiinia 1 ug
  • 2 dl
    Jauho, vehnäjauho, puolikarkea
  • 1/2 dl
    Ohrajauho
  • 1 tl
    Aromisuola/yrttisuola suolapitoisuus 71 %
  • 10 g
    Persilja
  • 2 rkl
    Rypsiöljy

Reseptin ravintosisältö

Energia 274 kcal/annos
  • C-vitamiini 8.4 mg
  • Rauta 2.5 mg
  • Kalsium 150.3 mg
  • Natrium 584 mg
  • Kuitu, kokonais- 2.3 g
  • Sokerit 6.4 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 32.1 g
  • Proteiini 10 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 2.2 g
  • Rasva 12.9 g

Valmistusohje

1/2 l pilkottuja herkkutatteja tai muita mietoja sieniä
1 rkl öljyä
1 sipuli
ripaus suolaa ja pippuria
2 munaa
1/2 l maitoa
2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl ohrajauhoja tai leseitä
1 tl yrttisuolaa
½-1 dl persiljasilppua
2 rkl öljyä

1. Poista voitateista jo poimiessasi lakin pintakelmu.
2. Pilko tatit paistinpannulle ja kypsennä niitä sen verran, että sienistä irtoava neste haihtuu.
3. Lisää pannulle öljy ja hienonnettu sipuli ja anna hautua muutama minuutti. Mausta seos suolalla ja pippurilla.
4. Sekoita kulhossa munien rakenne rikki. Lisää joukkoon maito, jauhot (ja leseet), suola, persiljasilppu ja öljy. Anna taikinan turvota hetki.
5. Kaada taikinaa pannuun ja ripottele päälle sieni-sipuliseosta. Paista ohukaiset molemmin puolin kauniin ruskeiksi.

Jaa sivu