Tattirisotto
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2025/06/shutterstock_562748863.jpg
Tattirisotto
Mehevä risotto herkkutateista! Voit valmistaa risoton myös kuivatuista herkkutateista tai muista saatavilla olevista sienistä.
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Isänpäivä
- Itsenäisyyspäivä
- Kananmunaton
- Kasvis
- Sadonkorjuu
- Sienet
- Syksy
- Talvi
- Uusivuosi
Valmistusohje
7–8 dl kana- tai kasvislientä
2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
2–3 rkl öljyä
40 g voita
3 dl risottoriisiä
1 limen mehu
noin 400 g paloiteltuja herkkutatteja
puoli ruukkua persiljaa silputtuna
1,5 dl parmesaaniraastetta
Lisäksi:
parmesaanilastuja
- Kiehauta kana- tai kasvisliemi kattilassa ja siirrä hetkeksi syrjään.
- Hienonna sipulit. Kuumenna öljy ja voi kasarissa ja kuullota sipulit rasvassa.
- Lisää riisit ja kuullota vielä hetki. Lisää joukkoon limen mehu. Ryhdy lisäämään kuumaa kana- tai kasvislientä 1 desilitra kerrallaan samalla sekoittaen. Odota rauhassa, että neste on imeytynyt riisiin, ennen kuin lisäät lientä. Aikaa nesteen lisäämiseen menee yhteensä noin 20 minuuttia.
- Kuullota tatit paistinpannulla. Lisää ne kypsän riisin joukkoon. Sekoita joukkoon persiljasilppu ja parmesaaniraaste. Sekoita. Tarkista maku.
- Silppua päälle tuoretta basilikaa. Tarjoa risoton lisänä parmesaanilastuja.
VINKKI Voit käyttää risottoon myös kuivattuja herkkutatteja, yhteensä noin 40 grammaa. Murskaa tatit muruiksi ja liota niitä vedessä noin 20 minuuttia. Lisää sienet risottoon samassa vaiheessa kuin tuoreet kuullotetut herkkutatit lisättäisiin.
VINKKI Risotto onnistuu myös puuroriisistä.
Testattu Marttakeittiössä.
Hiilijalanjälki
0.83 kg CO2 ekv
Ravintosisältö
- Energia 482 kcal/annos
- Rasva 21 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 8.9 g
- Proteiini 12.8 g
- Hiilihydraatti, imeytyvä 57 g
- Sokerit 4 g
- Kuitu, kokonais- 4.2 g
- Natrium 974.3 mg
- Kalsium 157.6 mg
- Rauta 1.9 mg
- C-vitamiini 11.1 mg
Pääraaka-aineet
-
2 kplSipuli
-
0.63 cupJuustoa, parmesan, raastettu
-
1 kplLimetit
-
1.26 cupRiisi puuroutuva
-
7 gValkosipuli
-
2 varttaPersilja, tuore
-
400 gHerkkutatti
-
40 gVoi
-
2 rklRypsiöljy
-
2.95 cupKasvisliemi