Tattirisotto
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2019/03/tattirisotto_vaaka1.jpg
Tattirisotto
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Kananmunaton
- Kasvikset
- Kasvis
- Kesä
- Sienet
- Syksy
Valmistusohje
2 kevätsipulia tai pala purjoa
1 valkosipulinkynsi
2 rkl öljyä
2 ½ dl risottoriisiä
1 limetin raastettu kuori
1 ½ kanaliemikuutiota
8 dl vettä
suolaa ja mustapippurirouhetta
1 keltainen paprika
2–3 dl kypsennettyjä, hienonnettuja herkkutatteja tai muita mietoja sieniä
1 dl kuohukermaa
parmesaanilastuja
hienonnettua tuoretta basilikaa
Pinnalle: parmesaania ja tuoretta basilikaa
- Hienonna sipulit ja hauduta niitä hetki rasvassa kattilassa.
- Lisää riisi ja limetin raastettu kuori ja hetken kuluttua murennetut liemikuutiot ja vesi. Anna risoton hautua niin kauan, että riisit ovat lähes kypsiä.
- Mausta risotto suolalla ja pippurilla.
- Lisää joukkoon kuutioitu paprika ja sienet.
- Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää parmesaanilastujen ja basilikasilpun kanssa risottoon.
- Ripottele risoton päälle ennen tarjolle viemistä parmesaanilastuja tai -raastetta ja basilikanlehtiä.
0.91 kg CO2 ekv
- Energia 437 kcal/annos
- C-vitamiini 94.8 mg
- Rauta 2 mg
- Kalsium 197.7 mg
- Natrium 1336.7 mg
- Kuitu, kokonais- 2.9 g
- Sokerit 5.4 g
- Hiilihydraatti erotuksena 50.4 g
- Proteiini 10.5 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 10.2 g
- Rasva 22.6 g
Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus
Pääraaka-aineet
-
75 gPurjosipuli
-
3.5 gValkosipuli
-
2 rklRypsiöljy
-
2 1/2 dlRiisi puuroutuva
-
1 tlSitruunankuori
-
1 1/2 kplKanaliemikuutio, sisältää vehnää
-
8 dlVesi, vesijohtovesi
-
1/2 tlSuola, pöytäsuola
-
1/2 tlMustapippuri
-
170 gPaprika, keltainen
-
1 dlKerma, kuohukerma, rasvaa 35 %
-
75 gJuusto, kerma, vähärasvainen
-
3 rklBasilika, tuore
-
100 gSieni tatti, hapero
-
40 gJuusto, parmesaania, kova
-
3 rklBasilika, tuore