Valmistusohje

2 kevätsipulia tai pala purjoa
1 valkosipulinkynsi
2 rkl öljyä
2 ½ dl risottoriisiä
1 limetin raastettu kuori
1 ½ kanaliemikuutiota
8 dl vettä
suolaa ja mustapippurirouhetta
1 keltainen paprika
2–3 dl kypsennettyjä, hienonnettuja herkkutatteja tai muita mietoja sieniä
1 dl kuohukermaa
parmesaanilastuja
hienonnettua tuoretta basilikaa

Pinnalle: parmesaania ja tuoretta basilikaa

  1. Hienonna sipulit ja hauduta niitä hetki rasvassa kattilassa.
  2. Lisää riisi ja limetin raastettu kuori ja hetken kuluttua murennetut liemikuutiot ja vesi. Anna risoton hautua niin kauan, että riisit ovat lähes kypsiä.
  3. Mausta risotto suolalla ja pippurilla.
  4. Lisää joukkoon kuutioitu paprika ja sienet.
  5. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää parmesaanilastujen ja basilikasilpun kanssa risottoon.
  6. Ripottele risoton päälle ennen tarjolle viemistä parmesaanilastuja tai -raastetta ja basilikanlehtiä.

 

Ainesosat

  • 75 g
    Purjosipuli
  • 3.5 g
    Valkosipuli
  • 2 rkl
    Rypsiöljy
  • 2 1/2 dl
    Riisi puuroutuva
  • 1 tl
    Sitruunankuori
  • 8 dl
    Vesi, vesijohtovesi
  • 1/2 tl
    Suola, pöytäsuola
  • 1/2 tl
    Mustapippuri
  • 170 g
    Paprika, keltainen
  • 1 dl
    Kerma, kuohukerma, rasvaa 35 %
  • 75 g
    Juusto, kerma, vähärasvainen
  • 3 rkl
    Basilika, tuore
  • 100 g
    Sieni tatti, hapero
  • 40 g
    Juusto, parmesaania, kova
  • 3 rkl
    Basilika, tuore
  • 1 1/2 kpl
    Kanaliemikuutio, sisältää vehnää

Reseptin ravintosisältö

Energia 437 kcal/annos
  • Rasva 22.6 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 10.2 g
  • Proteiini 10.5 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 50.4 g
  • Sokerit 5.4 g
  • Kuitu, kokonais- 2.9 g
  • Natrium 1336.7 mg
  • Kalsium 197.7 mg
  • Rauta 2 mg
  • C-vitamiini 94.8 mg

Jätä kommentti

Miten onnistuit? Tuunasitko reseptiä oman maun mukaan? Kerro oma versiosi reseptistäsi!

*

Jaa sivu