Valmistusohje

1–2 tlk kokonaisia säilöttyjä tomaatteja
1 tlk tomaattimurskaa
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
0,5 dl oliiviöljyä
2 tl kuivattuja yrttejä, esimerkiksi Herbes de Provencale -maustesekoitusta
1 laakerinlehti
1 mm suolaa
1 tl sokeria
3 rkl punaviiniä tai punaviinietikkaa

  1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli.
  2. Kuumenna oliiviöljy paistinpannussa ja lisää sipulit. Kuullota sipuleita keskilämmöllä noin 5 minuuttia tai kunnes ne ovat läpikuultavia. Älä ruskista sipuleja.
  3. Kun sipulit ovat läpikuultavia, lisää tomaatit. Voit avittaa tomaattien hajoamista puuhaarukalla.
  4. Lisää yrtit, laakerinlehti ja ripaus suolaa. Anna kastikkeen keittyä kasaan noin 5–15 minuuttia keskilämmöllä.
  5. Lisää sokeri ja punaviini tai punaviinietikka ja anna kastikkeen porista muutama minuutti. Maista ja lisää suolaa tarvittaessa.

VINKKI: Jos käytät tuoreita yrttejä, voit hienontaa pehmeävartisten yrttien varret ja lisätä se tomaattien kanssa samanaikaisesti. Tuoreiden yrttien lehdet lisätään vasta hauduttamisen jälkeen.

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

Energia 177 kcal/annos
  • Rasva 11.9 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 1.7 g
  • Proteiini 1.7 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 18.5 g
  • Sokerit 11.9 g
  • Kuitu, kokonais- 1.1 g
  • Natrium 91.8 mg
  • Kalsium 25.9 mg
  • Rauta 0.9 mg
  • C-vitamiini 36 mg

Jätä kommentti

Miten onnistuit? Tuunasitko reseptiä oman maun mukaan? Kerro oma versiosi reseptistäsi!

*