Täytekakun perusohje

12 annosta

Valmistusohje

pohja:
4 munaa
1 1/2 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

väliin:
2 dl kermaa
5 dl survottuja marjoja tai 3-4 banaania tai säilykehedelmiä

päälle:
2 dl kermaa

kostutukseen:
hedelmälientä tai maitoa

1. Voitele 2 l:n kakkuvuoka ja korppujauhota se huolellisesti.
2. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi, valkoiseksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja siivilöi munavaahtoon. Sekoita varoen.
3. Kaada taikina voideltuun vuokaan ja paista 200°C:ssa noin 30 minuuttia. Peitä kakku paistamisen loppuvaiheessa leivinpaperilla, jos pinta tummuu liikaa.
4. Kumoa kypsä kakkupohja hieman jäähtyneenä. Leikkaa se kolmeen osaan.
5. Kostuta pohjalevy ja laita täytteeksi marjasosetta tai banaania ja vaahdotettua kermaa.
6. Kokoa koko kakku ja aseta paino kannen päälle ja anna maustua kylmässä muutamia tunteja.
7. Kuorruta kakku kermavaahdolla ja koristele marjoilla, suklaalla tai makeisilla.

Vinkki! Vaihtele täytteitä omien ja vieraiden mieltymysten mukaan. Voit käyttää täytteeksi esimerkiksi tuoreita hedelmiä tai erilaisia maustettuja tuorejuustoja.

Hiilijalanjälki
0.29 kg CO2 ekv
  • Energia 190 kcal/annos
  • C-vitamiini 12 mg
  • Rauta 1 mg
  • Kalsium 93.8 mg
  • Natrium 80.1 mg
  • Kuitu, kokonais- 1.7 g
  • Sokerit 14.5 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 25.1 g
  • Proteiini 4 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 4.7 g
  • Rasva 8.7 g