Valmistusohje

2 sipuli
2 valkosipulin kynttä
2 rkl öljyä
2 tl paprikajauhetta
½-1 l uunikasviksia
1 l vettä
2 dl punaisia linssejä
1 kasvisliemikuutio
2 tl sokeria
1 tl suolaa
n. ½ tl mustapippuria myllystä

1 rkl viinietikkaa

(1 prk kaurakermaa)
mustapippuria myllystä

Kuori ja hienonna sipulit. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota siinä sipuleita ja paprikajauhetta muutama minuutti.

Lisää loput ainekset ja keitä välillä sekoittaen noin 15 minuuttia, kunnes linssit ovat kunnolla pehmenneet.

Soseuta tasaiseksi sauvasekoittimella ja lisää vielä halutessasi kerma. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa.

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

Energia 166 kcal/annos
  • C-vitamiini 16.9 mg
  • Rauta 2.3 mg
  • Kalsium 48.7 mg
  • Natrium 740.3 mg
  • Kuitu, kokonais- 4 g
  • Sokerit 6.5 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 26 g
  • Proteiini 6.3 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.6 g
  • Rasva 6.7 g

Jätä kommentti

Miten onnistuit? Tuunasitko reseptiä oman maun mukaan? Kerro oma versiosi reseptistäsi!

*