Täyteläinen papukeitto

G
4 annosta

Valmistusohje

1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
2–3 porkkanaa
1 rkl ruokaöljyä
1 tl savupaprikajauhetta
6 dl vettä
puolikas kana- tai kasvisliemikuutio
1 prk valkoisia papuja tomaattikastikkeessa
1 prk valkoisia papuja suolaliemessä
1 tl suolaa
(mustapippuria)

pinnalle: paahdettuja siemeniä (esim. kurpitsansiemen tai auringonkukansiemen) ja persiljaa tai muuta yrttiä

  1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Pese ja paloittele porkkanat.
  2. Kuumenna öljy ja kuullota sipulia ja valkosipulia muutama minuutti. Lisää porkkanat ja jatka kuullottamista vielä muutama minuutti.
  3. Lisää vesi ja puolikas liemikuutio ja kuumenna kiehuvaksi. Anna kiehua keskilämmöllä noin 10 minuuttia.
  4. Valuta suolaliemessä olevat pavut. Lisää keittoon ne sekä pavut tomaattikastikkeessa (lisää myös kastike). Lisää suola ja mustapippuri. Kuumenna kiehuvaksi.
  5. Kun porkkanat ovat kypsiä, soseuta keitto. Tarjoa paahdettujen siementen ja silputun persiljan kanssa.

Testattu Marttakeittiössä

Hiilijalanjälki

Hiilijalanjälki
0.49 kg CO2 ekv

Ravintosisältö

  • Energia 202 kcal/annos
  • Rasva 5 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.5 g
  • Proteiini 10.3 g
  • Hiilihydraatti, imeytyvä 23.7 g
  • Sokerit 9.8 g
  • Kuitu, kokonais- 13.5 g
  • Natrium 1117.3 mg
  • Kalsium 121.6 mg
  • Rauta 4.1 mg
  • C-vitamiini 10.1 mg