Täyteläinen papukeitto
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2025/04/sujuva_arki_martat_papukeitto_grissinit__vaaka_h.jpg
Täyteläinen papukeitto
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Kananmunaton
- Kasvis
- Keitot
- Maidoton
- Vegaaninen
Valmistusohje
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
2–3 porkkanaa
1 rkl ruokaöljyä
1 tl savupaprikajauhetta
6 dl vettä
puolikas kana- tai kasvisliemikuutio
1 prk valkoisia papuja tomaattikastikkeessa
1 prk valkoisia papuja suolaliemessä
1 tl suolaa
(mustapippuria)
pinnalle: paahdettuja siemeniä (esim. kurpitsansiemen tai auringonkukansiemen) ja persiljaa tai muuta yrttiä
- Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Pese ja paloittele porkkanat.
- Kuumenna öljy ja kuullota sipulia ja valkosipulia muutama minuutti. Lisää porkkanat ja jatka kuullottamista vielä muutama minuutti.
- Lisää vesi ja puolikas liemikuutio ja kuumenna kiehuvaksi. Anna kiehua keskilämmöllä noin 10 minuuttia.
- Valuta suolaliemessä olevat pavut. Lisää keittoon ne sekä pavut tomaattikastikkeessa (lisää myös kastike). Lisää suola ja mustapippuri. Kuumenna kiehuvaksi.
- Kun porkkanat ovat kypsiä, soseuta keitto. Tarjoa paahdettujen siementen ja silputun persiljan kanssa.
Testattu Marttakeittiössä
Hiilijalanjälki
0.49 kg CO2 ekv
Ravintosisältö
- Energia 202 kcal/annos
- Rasva 5 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0.5 g
- Proteiini 10.3 g
- Hiilihydraatti, imeytyvä 23.7 g
- Sokerit 9.8 g
- Kuitu, kokonais- 13.5 g
- Natrium 1117.3 mg
- Kalsium 121.6 mg
- Rauta 4.1 mg
- C-vitamiini 10.1 mg
Pääraaka-aineet
-
265 gPapu, valkoinen, tomaattikastike
-
1 pieni annos (5.0 g)Kasvisliemikuutio
-
600 gVesi, vesijohtovesi
-
1 tlPaprika
-
1 rklRypsiöljy
-
1 tlMustapippuri
-
1 tlSuola, pöytäsuola
-
265 gPapu, valkoinen, keitetty
-
300 gPorkkana
-
15 gValkosipuli
-
1 iso annos (100.0 g)Sipuli