Täyteläinen sienikeitto
		https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2021/08/Taytelainen_sienikeitto.jpg
		
		Täyteläinen sienikeitto
- 
				
					Avainsanat:
				
														
 - Arjen helpot
 - Kananmunaton
 - Keitot
 - Sienet
 
Valmistusohje
1 sipuli
2 dl esikäsiteltyjä metsäsieniä (esim. tatteja)
1 rkl öljyä
2 rkl vehnäjauhoja
8 dl maitoa
100 g sulatejuustoa
1 kasvisliemikuutio (tai kuivattujen sienien liuotusliemi)¨
1 mm mustapippuria
2 tl timjamia
8 viipaletta täysjyväpatonkia
parmesaania
Yrttiöljy
1,5 dl tuoretta timjamia, persiljaa tai lehtipersiljaa
1 dl rypsiöljyä
2 rkl vettä
- Hienonna sipuli ja sienet. Hauduta niitä hetki öljytilkassa liedellä uuninkestävässä padassa (esim. valurautapadassa). Ripottele pinnalle vehnäjauho ja sekoita maito joukkoon.
 - Lisää sulatejuusto ja kasvisliemikuutio ja anna keiton kiehua hiljalleen, välillä sekoittaen, kunnes juusto sulaa. Mausta mustapippurilla ja timjamilla.
 - Asettele patonkiviipaleet keiton päälle ja raasta pinnalle parmesaania. Gratinoi keittoa 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, kunnes juusto on sulanut ja leivät hieman paahtuneet.
 - Valmista yrttiöljy: hienonna yrtit ja sekoita kaikki ainekset hyvin keskenään.
 - Nosta kattila pois uunista, lorauta keiton päälle yrttiöljyä ja koristele timjamin lehdillä.
 
Ravintosisältö / annos
- Energia 496 kcal
 - C-vitamiini 106 mg
 - Rauta 4.2 mg
 - Kalsium 608.9 mg
 - Natrium 1091.9 mg
 - Kuitu, kokonais- 3.4 g
 - Sokerit 12.5 g
 - Hiilihydraatti erotuksena 32.4 g
 - Proteiini 19.1 g
 - Rasvahapot tyydyttyneet 6.7 g
 - Rasva 35 g
 
Pääraaka-aineet
- 
								1 kplSipuli
 - 
								300 gSieni tatti, hapero
 - 
								1 rklRypsiöljy
 - 
								30 gVehnäjauho, valkoinen
 - 
								800 gKevytmaito, keitetty
 - 
								100 gSulatejuusto, rasvaa 5 %, vähärasvainen
 - 
								90 gRypsiöljy
 - 
								200 gPersilja
 - 
								1 kplKasvisliemikuutio
 - 
								1 pieni annos (20.0 g)Vaalea leipä, patonki/ranskanleipä, vesi, vehnäjauho, teollinen
 - 
								50 gJuustoa, parmesan, raastettu