Täytetty myskikurpitsa
		https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/img_2506.jpg
		
		Täytetty myskikurpitsa
Täytetty kurpitsa saa makua fetajuustosta ja ruokaisuutta linsseistä tai hernerouheesta! Tarjoa täytetty kurpitsa salaatin kera!
- 
				
					Avainsanat:
				
														
 - Arjen helpot
 - Gluteeniton
 - Isänpäivä
 - Junnukokki
 - Kananmunaton
 - Kasvikset
 - Kasviproteiini
 - Kasvis
 - Sadonkorjuu
 - Syksy
 - Uuni- ja pataruoat
 
Valmistusohje
1 suuri myskikurpitsa/ 2 pienempää
1 rkl öljyä
Täyte:
1 dl quinoaa
1 dl linssejä tai hernerouhetta
½ kesäkurpitsa
1 tomaatti
2 rkl tuoretta persiljaa
100 g fetajuustoa
½ tl suolaa
mustapippuria
Päälle:
2 rkl pinjan/auringonkukansiemeniä
- Pese ja halkaise myskikurpitsa pitkittäin. Poista siemenet ja koverra kurpitsasta sisustaa pois täytettä varten.
 - Nosta kurpitsanpuolikkaat leivinpaperin päälle uunipellille. Pirskottele päälle öljyä. Esikypsennä 200°C:ssa uunin keskitasolla n. 20 minuuttia.
 - Valmista sillä aikaa täyte. Keitä quinoa ja linssit/hernerouhe pakkauksen ohjeen mukaan.
 - Pilko kesäkurpitsa ja myskikurpitsan sisusta pieneksi kuutioksi ja paista paistinpannulla öljyssä muutama minuutti.
 - Leikkaa tomaatti kuutioksi ja hienonna persilja. Sekoita quinoa, linssit, kurpitsat, tomaatti ja persilja keskenään.
 - Murenna joukkoon fetajuusto. Mausta seos suolalla ja pippurilla.
 - Täytä kurpitsojen sisus täytteellä, ripottele päälle siemeniä ja jatka kypsentämissä uunissa n. 15-20 minuuttia.
 
Hiilijalanjälki / annos
							1.04							kg CO2 ekv
						
					Ravintosisältö / annos
- Energia 308 kcal
 - Rasva 10.6 g
 - Rasvahapot tyydyttyneet 2.8 g
 - Proteiini 11.4 g
 - Hiilihydraatti erotuksena 47.4 g
 - Sokerit 7.8 g
 - Kuitu, kokonais- 6.8 g
 - Natrium 445.1 mg
 - Kalsium 223.3 mg
 - Rauta 4.4 mg
 - C-vitamiini 61.9 mg
 
Pääraaka-aineet
- 
								2 rklPinjansiemen, kuivattu
 - 
								1/4 tlMustapippuri
 - 
								1/2 tlSuola, pöytäsuola
 - 
								100 gJuusto, fetajuusto, rasvaa 25 %, vuohenmaito, suolaliemessä
 - 
								2 rklPersilja
 - 
								80 gTomaatti
 - 
								175 gKesäkurpitsa, zucchini
 - 
								1 dlLinssi, vihreä/ruskea, kuivattu
 - 
								80 gKvinoa, siemen
 - 
								1 rklRypsiöljy
 - 
								1500 gMyskikurpitsa, talvi