Valmistusohje

1 suuri myskikurpitsa/ 2 pienempää
1 rkl öljyä

Täyte:
1 dl quinoaa
1 dl linssejä tai hernerouhetta
½ kesäkurpitsa
1 tomaatti
2 rkl tuoretta persiljaa
100 g fetajuustoa
½ tl suolaa
mustapippuria

Päälle:
2 rkl pinjan/auringonkukansiemeniä

1. Pese ja halkaise myskikurpitsa pitkittäin. Poista siemenet ja koverra kurpitsasta sisustaa pois täytettä varten.
2. Nosta kurpitsanpuolikkaat leivinpaperin päälle uunipellille. Pirskottele päälle öljyä. Esikypsennä 200°C:ssa uunin keskitasolla n. 20 minuuttia.
3. Valmista sillä aikaa täyte. Keitä quinoa ja linssit/hernerouhe pakkauksen ohjeen mukaan.
4. Pilko kesäkurpitsa ja myskikurpitsan sisusta pieneksi kuutioksi ja paista paistinpannulla öljyssä muutama minuutti.
5. Leikkaa tomaatti kuutioksi ja hienonna persilja. Sekoita quinoa, linssit, kurpitsat, tomaatti ja persilja keskenään.
6. Murenna joukkoon fetajuusto. Mausta seos suolalla ja pippurilla.
7. Täytä kurpitsojen sisus täytteellä, ripottele päälle siemeniä ja jatka kypsentämissä uunissa n. 15-20 minuuttia.

Ainesosat

  • 1500 g
    Myskikurpitsa, talvi
  • 1 rkl
    Rypsiöljy
  • 80 g
    Kvinoa, siemen
  • 1 dl
    Linssi, vihreä/ruskea, kuivattu
  • 175 g
    Kesäkurpitsa, zucchini
  • 80 g
    Tomaatti
  • 2 rkl
    Persilja
  • 100 g
    Juusto, fetajuusto, rasvaa 25 %, vuohenmaito, suolaliemessä
  • 1/2 tl
    Suola, pöytäsuola
  • 1/4 tl
    Mustapippuri
  • 2 rkl
    Pinjansiemen, kuivattu

Reseptin ravintosisältö

Energia 308 kcal/annos
  • C-vitamiini 61.9 mg
  • Rauta 4.4 mg
  • Kalsium 223.3 mg
  • Natrium 445.1 mg
  • Kuitu, kokonais- 6.8 g
  • Sokerit 7.8 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 47.4 g
  • Proteiini 11.4 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 2.8 g
  • Rasva 10.6 g
Jaa sivu