Valmistusohje

2 dl ateriajyviä
noin 5 dl tuoreita kantarelleja
2 sipulia
3 rkl rypsiöljyä
kurpitsojen sisukset paloiteltuna
1 dl juustoraastetta
1 maustemitta suolaa
0,5 tl mustapippuria
2–3 rkl tuoretta timjamia hienonnettuna
Pinnalle
noin 2 dl juustoraastetta
Vuoan voiteluun
öljyä

  1. Keitä ateriajyvät pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Puhdista sienet ja pilko pieniksi paloiksi. Haihduta niistä neste pannulla.
  3. Hienonna sipulit ja lisää pannulle rypsiöljyn kanssa. Kuullota noin 5 minuuttia.
  4. Halkaise kesäkurpitsat pituussuunnassa. Koverra lusikalla kurpitsan sisusta ja ota se talteen.
  5. Laita kurpitsanpuolikkaat voideltuun laakeaan vuokaan.
  6. Lisää kesäkurpitsoiden sisus pannulle sienten ja sipulien joukkoon. Hauduta 10 minuuttia.
  7. Lisää pannulle ateriajyvät, juustoraaste ja mausteet, sekoita.
  8. Täytä kesäkurpitsat seoksella. Ripottele pinnalle juustoraastetta.
  9. Kypsennä 200-asteisen uunin keskitasolla 25–30 minuuttia.

Testattu Marttakeittiössä

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

Energia 229 kcal/annos
  • Rasva 14.7 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 2.3 g
  • Proteiini 7.3 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 23.4 g
  • Sokerit 8.1 g
  • Kuitu, kokonais- 8 g
  • Natrium 177.1 mg
  • Kalsium 176 mg
  • Rauta 4.1 mg
  • C-vitamiini 60.4 mg

Jätä kommentti

Miten onnistuit? Tuunasitko reseptiä oman maun mukaan? Kerro oma versiosi reseptistäsi!

*