Täytetyt kurkut
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2018/04/Vappu_taytetyt_kurkut_Lores.jpg
-
Avainsanat:
- Alkuruoat ja välipalat
- Gluteeniton
- Juhannus
- Kasvisruoat
- Kesä
- Vappu
Valmistusohje
2 kurkkua
Täyte
pieni punasipuli
1 pieni (punainen) paprika
1/2 rasiaa minitomaatteja
0,5 dl mustia oliiveja
pilkottuna
0,25 tl oreganoa
100 g fetaa murustettuna
0,5 dl persiljasilppua
Kastike
1/2 sitruunan mehu
ja 1 tl sitruunankuorta
1 rkl rypsi- tai oliiviöljyä
ripaus mustapippuria
Leikkaa punasipuli, paprika, tomaatit ja oliivit pieniksi kuutioiksi. Yhdistä täytteen aineet. Sekoita kastikkeen ainekset ja kaada täytteen joukkoon.
Tee kurkuista raidallisia leikkaamalla osa kuoresta pois. Leikkaa kurkut noin 5 cm:n paloiksi. Koverra osa sisuksesta pois ja täytä kasvistäytteellä. Täytä kurkut vasta tarjoilupäivänä.