Valmistusohje

4 pientä lanttua tai pyöreähköä lantun palaa
1 pkt (170 g) pekonia
puolikas isosta purjosta
2 rkl sinappia
2 tl viherpippuria
(juustoraastetta)

  1. Kuori lantut leikkuulaudan päällä juuresveitsen avulla. Kuorta saa leikata melko paksulti. Voit samalla hieman muotoilla juureksia kauniin pyöreiksi.
  2. Keitä lantut kypsiksi. Jäähdytä hieman.
  3. Koverra lantun sisustaa lusikalla pois, niin että lanttuun muodostuu pieni kuppi ja seinämät jäävät parin sentin paksuisiksi.
  4. Hienonna koverretusta sisuksesta hieman alle puolet täytteeseen.
  5. Leikkaa pekoni pieniksi kuutioiksi. Hienonna myös purjo. Ruskista pekoni paistinpannulla. Lisää hienonnetut purjo ja lanttu. Mausta sinapilla ja viherpippurilla.
  6. Annostele täyte lanttuihin. Ripottele päälle halutessasi juustoraastetta.
  7. Paista täytettyjä lanttuja uunissa 225°C:ssa noin 30 minuuttia.

Ainesosat

  • 320 g
    Lanttu
  • 170 g
    Pekoni, rasvainen
  • 140 g
    Purjosipuli
  • 2 rkl
    Sinappi
  • 2 tl
    Valkopippuri

Reseptin ravintosisältö

Energia 204 kcal/annos
  • C-vitamiini 40.5 mg
  • Rauta 0.9 mg
  • Kalsium 48.8 mg
  • Natrium 514.9 mg
  • Kuitu, kokonais- 2.3 g
  • Sokerit 5.1 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 11 g
  • Proteiini 7 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 5.8 g
  • Rasva 16.5 g
Jaa sivu