Täytetyt lantut

G
4 annosta

Valmistusohje

4 pientä lanttua tai pyöreähköä lantun palaa
1 pkt (170 g) pekonia
puolikas isosta purjosta
2 rkl sinappia
2 tl viherpippuria
juustoraastetta

  1. Kuori lantut leikkuulaudan päällä juuresveitsen avulla. Kuorta saa leikata melko paksulti. Voit samalla hieman muotoilla juureksia kauniin pyöreiksi.
  2. Keitä lantut kypsiksi. Jäähdytä hieman.
  3. Koverra lantun sisustaa lusikalla pois, niin että lanttuun muodostuu pieni kuppi ja seinämät jäävät parin sentin paksuisiksi.
  4. Hienonna koverretusta sisuksesta hieman alle puolet täytteeseen.
  5. Leikkaa pekoni pieniksi kuutioiksi. Hienonna myös purjo. Ruskista pekoni paistinpannulla. Lisää joukkoon hienonnetut purjo ja lanttu, paista hetki. Mausta sinapilla ja viherpippurilla. Maista ja mausta mieleiseksi.
  6. Annostele täyte lanttuihin. Ripottele päälle juustoraastetta.
  7. Paista täytettyjä lanttuja uunissa 225°C:ssa noin 20 minuuttia.

    Testattu Marttakeittiössä
Hiilijalanjälki
0.61 kg CO2 ekv
  • Energia 204 kcal/annos
  • Rasva 16.5 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 5.8 g
  • Proteiini 7 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 11 g
  • Sokerit 5.1 g
  • Kuitu, kokonais- 2.3 g
  • Natrium 514.9 mg
  • Kalsium 48.8 mg
  • Rauta 0.9 mg
  • C-vitamiini 40.5 mg