Täytetyt lantut
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/img_4576.jpg
Täytetyt lantut
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Gluteeniton
- Kananmunaton
- Kasvikset
- Liha
- Syksy
- Uuni- ja pataruoat
Valmistusohje
4 pientä lanttua tai pyöreähköä lantun palaa
1 pkt (170 g) pekonia
puolikas isosta purjosta
2 rkl sinappia
2 tl viherpippuria
juustoraastetta
- Kuori lantut leikkuulaudan päällä juuresveitsen avulla. Kuorta saa leikata melko paksulti. Voit samalla hieman muotoilla juureksia kauniin pyöreiksi.
- Keitä lantut kypsiksi. Jäähdytä hieman.
- Koverra lantun sisustaa lusikalla pois, niin että lanttuun muodostuu pieni kuppi ja seinämät jäävät parin sentin paksuisiksi.
- Hienonna koverretusta sisuksesta hieman alle puolet täytteeseen.
- Leikkaa pekoni pieniksi kuutioiksi. Hienonna myös purjo. Ruskista pekoni paistinpannulla. Lisää joukkoon hienonnetut purjo ja lanttu, paista hetki. Mausta sinapilla ja viherpippurilla. Maista ja mausta mieleiseksi.
- Annostele täyte lanttuihin. Ripottele päälle juustoraastetta.
- Paista täytettyjä lanttuja uunissa 225°C:ssa noin 20 minuuttia.
Testattu Marttakeittiössä
0.61 kg CO2 ekv
- Energia 204 kcal/annos
- Rasva 16.5 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 5.8 g
- Proteiini 7 g
- Hiilihydraatti erotuksena 11 g
- Sokerit 5.1 g
- Kuitu, kokonais- 2.3 g
- Natrium 514.9 mg
- Kalsium 48.8 mg
- Rauta 0.9 mg
- C-vitamiini 40.5 mg
Pääraaka-aineet
-
2 tlValkopippuri
-
2 rklSinappi
-
140 gPurjosipuli
-
170 gPekoni, rasvainen
-
320 gLanttu